
Den Helder – De gemeenteraad van Den Helder heeft dinsdagavond een positief bindend advies afgegeven over de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van de Prinses Margrietschool in Julianadorp. Dat betekent dat de bouw van de school en kinderopvang kan beginnen. Ondanks het positieve advies, maakten raadsleden zich wel zorgen over de verkeersveiligheid rondom het nieuwe complex. Een motie over het maken van een verkeersplan werd unaniem aangenomen.
De motie werd ingediend door het CDA, de PVV, Beter voor Den Helder, Fractie Pastoor, Behoorlijk Bestuur en GroenLinks. “Voor ons weegt de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen, hun ouders en het onderwijspersoneel zwaar. Op dit moment biedt het plan nog onvoldoende duidelijkheid over hoe het verkeer straks wordt afgewikkeld en hoe de school op een veilige manier bereikbaar zal zijn”, stellen de fracties. Eerder werden door bezorgde ouders en de medezeggenschapsraad van de Prinses Margrietschool ook al zorgen geuit over de verkeersveiligheid. De indieners van de motie vinden dan het college onvoldoende heeft gedaan om deze zorgen weg te nemen.
Met de motie draagt de raad het college op om een bespreeknotitie op te stellen waarin het omgevingsplan rondom de Prinses Margrietschool wordt uitgewerkt, met bijzondere aandacht voor de verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid. Daar hoort bij: de aanrijroutes, voetgangersverbindingen, parkeergelegenheid, mogelijke bruggen, en de impact van geplande woningbouw in de omgeving op de verkeersstromen. Het college moet deze bespreeknotitie uiterlijk eind september 2025 gereed hebben. Voordat een verkeersplan is vastgesteld, mogen geen nieuwe fases van woningbouw in het gebied worden opgestart.
Als je gaat bouwen maak je een plan… Wat ga je bouwen, en hoe gaat de omgeving van z’n nieuwe wijk er uit zien..
Zelfs de leerlingen van de Prinses Margrietschool kunnen dit bedenken.. Waarom bedenken ze dit dan niet op het gemeentehuis..
Woningbouw komt nu door de motie van het verkeersplan stil te liggen.. Want zonder verkeersplan mag er niet begonnen worden aan de nieuwe fase van nieuwbouw.. Iedere half jaar vertraging levert extra bouwtijd op..
Want personeel van de volgende fases van de bouw van woningen zullen eerst elders worden ingezet.. Een bouwvakker kan helaas maar op één plek tegelijk zijn..
Een bouwvakker kun ze moeilijk een half jaar vrij geven. Omdat de gemeente weer eens nalatig is geweest om alles goed te regelen..
De gemeente is de laatste tijd nogal nalatig als het gaat om woningbouw. Projecten worden alsmaar uitgesteld als het gaat om sociale woningbouw, want bij gemeente richten ze zich alleen op dure koopwoningen die voornamelijk worden verkocht aan “buitenstaanders”. De zogenaamde prestige projecten..
Woningstichting heeft terecht gezegd dat ze geen dure woningen gaan bouwen.. En dat sociale huur en koopwoningen voorgaan samen met het broodnodig isoleren van huizen.
Het zou de gemeente, maar ook de gemeenteraad sieren als ze eens naar hun eigen fouten gaan kijken en daar hun conclusies uit trekken…