Den HelderPolitiek

Armoedig brugwachtershuisje Ankerpark wacht renovatie

Den Helder – De fractie van Gemeentebelangen Den Helder heeft het college van B&W vragen gesteld over het Brugwachtershuisje Ankerpark. Het huisje uit circa 1850 staat op de gemeentelijke lijst van beeldbepalende panden en Gemeentebelangen heeft via sociale media berichten ontvangen dat het in gebrekkige staat verkeert. Gemeentebelangen is zelf gaan kijken bij het brugwachtershuisje en tot de conclusie gekomen dat het verwaarloosd en verpauperd is.

Samen met de Zeevaartschool is het brugwachtershuisje een laatste herinnering aan een bijzondere periode in de geschiedenis van Den Helder als havenstad, waarin het Ankerpark een belangrijke rol speelde. Het college geeft aan dat zij geen voorstander is van verpaupering van panden, welk pand dit ook betreft.

Renovatie
“Het brugwachtershuisje is in 2013 in economisch eigendom overgedragen aan Port of Den Helder, de gemeente heeft met Port of Den Helder overleg opgestart over het onderhoud aan het brugwachtershuisje”, aldus het college die tevens meldt dat zodra het college meer zicht heeft op de uitkomsten over onderhoud van het huisje met Port of Den Helder, Gemeentebelangen hier nader over zal informeren.

Gemeentebelangen wil ook van B&W weten of zij bereid zijn zich in te spannen om het huisje van verder verval en mogelijk een dreigende sloop te redden. B&W zegt toe om zich samen met Port of Den Helder zich in te spannen om een mogelijkheid te vinden om het brugwachtershuisje te renoveren en er bovendien een nieuwe bestemming aan te geven. Tot slot geeft het college aan dat indien er geïnteresseerde partijen zijn zij daarmee in gesprek willen gaan alsook om met Port of Den Helder de gebruiksmogelijkheden te bespreken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button