Den HelderZakelijk

Opstart zwembad verloopt naar tevredenheid

Advertentie:

Den Helder – Aquacentrum Den Helder ontving afgelopen maandag, 18 mei, de eerste kinderen voor zwemles. Na een periode van negen weken geen zwemlessen hebben kunnen verzorgen was dit voor personeel en deelnemers een spannend moment, maar alle voorbereidingen en opgestelde regels maakten dat de eerste lessen soepel verliepen en de kinderen met blije gezichtjes weer naar buiten kwamen.

Het Aquacentrum dient zich te houden aan het protocol verantwoord zwemmen, wat in een samenwerking tussen de zwembadbranche en RIVM tot stand is gekomen. Dit geldt voor alle zwembaden in Nederland, dus het Aquacentrum dient zelf zijn eigen plan van aanpak te schrijven aan de hand van dit protocol. “Inmiddels is de eerste versie gerealiseerd en werken we volgens dit plan”, laat Hoofd Zwemzaken Bas Habets weten. “Zodra regelgeving versoepelt, passen wij ons plan van aanpak daarop aan.”

Toiletten
Gelukkig mogen bezoekers nog steeds naar het toilet. Zeker met kinderen is dit anders niet te doen. “Wel zijn er minder toiletgroepen beschikbaar en desinfecteren wij elk toilet in deze fase na elk gebruik. Zodra we gaan opschalen en er meer bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn is dit niet meer mogelijk en gaan we het afbouwen naar bijvoorbeeld een keer per uur.”

Vanaf 23 mei start het zwembad ook met banenzwemmen en 25 mei met Aquasporten. Dit enkel op basis van reservering. Kijk voor de precieze op de website van het zwembad en let ook op de facebookpagina voor actuele ontwikkelingen. Bij vragen kan gebeld worden met 0223628244.

Plekken vrij
Er zijn dit weekend nog plekken beschikbaar voor banenzwemmen. Reserveren kan telefonisch: maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur, zaterdags tussen 17.00 en 18.00 uur en zondags tussen 09.00 en 11.00 uur. Elke zwemmer krijgt zijn eigen baan en kan 30 minuten zwemmen. Twee keer een halfuur reserveren achter elkaar is ook mogelijk. De zwemmer komt vijf minuten van tevoren binnen en start op de toegekende tijd. Ieder krijgt een eigen stoel bij de baan tot zijn/haar beschikking, voor de tas met kleding.

“Aangezien er geen mogelijkheid meer is tot het gebruik van onder meer de whirlpool, douche of opwarmen in een ander bassin is de tijd op basis van het gebruik door onze vaste bezoekers vastgesteld”, licht Habets toe. “Daarnaast streven wij er naar zoveel mogelijk mensen het zwemmen mogelijk te maken.”

Beginners en diploma B
Vlak voor dat de zwembaden weer open mochten van de overheid was Aquacentrum Den Helder nog druk bezig met grootonderhoud aan al haar bassins. Op dit moment zijn een aantal bassins nog buiten de roulatie, die worden op korte termijn in gebruik genomen. Wanneer de bassins weer in gebruik genomen kunnen worden starten ook de kinderen uit niveau 4 en 5 en de kinderen voor diploma B.

Wanneer de kinderen voor diploma C, snorkelen en de echte beginners uit niveau 1 t/m 3 kunnen gaan starten is onduidelijk. “Dit heeft te maken met de maximale capaciteit van de hoeveelheid personen die te gelijk aanwezig mogen zijn in de accommodatie en de 1,5 meter afstand van zweminstructeur tot de kinderen. Het is nou eenmaal zo dat bij beginners af en toe een handje hulp nodig is om een kind weer overeind te helpen, een handje bij het springen van de kant en ga zo maar door.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button