Hollands KroonSport

Pizza’s als ‘prijs’ voor ruim vierhonderd kilometer fietsen

’t Zand – Een stapel pizza’s was de ‘prijs’ die de vier Noord-Hollandse wielrenners (Rick van Breda, Stijn Appel, Tibor Zwaan en Koos Jeroen Kers) donderdagavond kregen nadat zij het rondje Noord-Holland van ruim 400 kilometer hadden volbracht.

De pizza’s gingen er in als zoete koek, want het viertal had natuurlijk veel energie verspild. Het gemiddelde was bijna 33 kilometer per uur. Vrijwel de gehele weg draaide de wind zo dat het voelde alsof hij constant tegen was. Alleen het laatste stuk vanaf Den Helder naar ’t Zand blies er een licht briesje in de ruggen van het viertal. De oorspronkelijke planning was dat er 408 kilometer gefietst zou worden, maar door wegomleggingen en ook een keer fout rijden kwamen er wat extra kilometers bij.

Heerlijk gevoel
Rick van Breda was de initiatiefnemer van het plan en hij keek tevreden terug op de rit. “Ik heb deze rit twee jaar geleden al uitgedacht, maar het was er nog nooit van gekomen. Dan is dit een heerlijk gevoel.” De wielrenner uit Julianadorp stuurde de route twee weken terug naar Kers en die was direct enthousiast. Ook Appel en Zwaan hadden wel oren naar deze monsterrit.

Behalve de kilometers wegtrappen hebben de vier ook vooral genoten van de route. “We reden onder meer over het kopje van Bloemendaal, de gravelpaden rondom Blaricum, maar ook langs het Muiderslot, Volendam, Medemblik, de IJsselmeerdijk en uiteraard de Noord-Hollandse duinen”, aldus Van Breda.

“Het ging mij eigenlijk verrassend gemakkelijk af. Het laatste stuk was wel zwaar, maar ik heb ook nog wel kunnen genieten”, zegt Appel. Vooraf had hij samen met Zwaan zijn bedenkingen over het avontuur, maar nu het is volbracht overheerst de trots. “Ik had het voor geen goud willen missen.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button