Den HelderHollands KroonSchagen

Team Sportservice doet mee aan Nationale Balkon Beweegdag

Regio Noordkop – ”Stap opzij en weer terug. De knieën mogen lekker hoog. Armen op, armen laag”, schalt het uit de luidspeakers. De afgelopen weken zijn in tal van dorpen en steden de seniorenvoetjes van de vloer gegaan. Op hun eigen balkon met op het plein of grasveld ervoor een bewegingsconsulent. Zo’n leuk idee, vond het Ouderenfonds, dat het daarom vrijdag 29 mei uitroept tot Nationale Balkon Beweegdag. Team Sportservice in Den Helder en Schagen / Hollands Kroon sluiten zich daarbij aan.

Remy Kluvers van Team Sportservice licht toe: “We willen met deze balkongym ouderen in verzorgingshuizen in de gemeente Schagen en Hollands Kroon een geluksmomentje bezorgen. Bewegen op muziek. Natuurlijk is het vrijblijvend voor de deelnemers. Maar we hebben al heel veel enthousiaste reacties gehad van de verzorgingshuizen die we aangeschreven hebben.”

Er is een beweegprogramma gemaakt waarbij de deelnemers staand mee kunnen doen aan de oefeningen. Kluvers: “En we hebben een programma voor senioren die liever zittend meedoen. Bij elk verzorgingshuis spreken we van tevoren af welke variant het meest geschikt is. Of dat het mogelijk is om een combinatie aan te bieden.”

Sportieve buurtbewoners

Ook in Den Helder doen de bewegingsconsulenten mee aan de Nationale Balkon Beweegdag. Alleen niet bij verzorgingstehuizen, maar bij flats waar de bewoners beschikken over een balkon. Daar zijn Tessa Scholte en Saskia Verijzer de initiatiefnemers. “Na de eerste keer dat we balkongym aanboden, kregen we zo veel positieve en enthousiaste reacties, dat we besloten het vaker te doen”, vertelt Tessa Scholte. De bewoners stonden ruim voor tijd klaar op hun balkon voor de work-out. Met een microfoon in de handen gaven Tessa en Saskia aanwijzingen. En een kwartier later konden de sportieve buurtbewoners weer naar binnen om zich op te frissen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button