Hollands KroonVideoZakelijk

Drukte bij open dag Klaver kaas (video)

Middenmeer – Het was zondag behoorlijk druk op Agriport bij Klaver kaas. Er wordt hier al een jaar lang kaas geproduceerd en de familie Klaver vond het tijd voor een open dag. Naast de fabriek in Winkel is er nu ook een hal van maar liefst 4300 vierkante meter op het industrieterrein langs de A7 neergezet.

Bij aankomst werd iedereen, na het aanbieden van een blokje kaas, van harte welkom geheten door een telg van de familie Klaver die vertelde wat er allemaal te doen en te zien is. Om het kwartier werd een rondleiding gegeven en werd verteld hoe het hele proces van kaasmaken verloopt. Iedereen kwam tevreden en weer wat wijzer naar buiten.

Buiten stonden verschillende stands met allerlei producten. De hoofdzaak ‘kaas’ werd natuurlijk niet vergeten en vond dan ook gretig aftrek. De familie Klaver kan terugkijken op een geslaagde dag, waar ongeveer 2.000 bezoekers op af kwamen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Ik ben blij voor de familie Klaver dat dit project voor hen tot een goed einde gekomen is en dat zij voorlopig weer vooruit denken te kunnen op deze nieuwe plek ´an de A sevun en niet meer werkend vanuit duh oude ambacht´. Deze familie lijkt me wanneer je kijkt naar de manier waarop zij zich presenteert en luistert naar hoe ´doortastend´ zij klinkt te bestaan uit louter duivels harde werkers, typische ondernemers die overal economische mogelijkheden zien en die niet bang zijn om grote financiële risico´s te nemen. Te zien aan het enthousiasme van de deelnemers aan de open dag voelen deze heren ´hun markt´, ofwel het soort consument dat de familie wenst aan te spreken, ook goed aan en ik twijfel dan ook niet aan een succesvol verloop van deze megafabriek.
    Zelf zult u mij er niet zien komen opdagen, kaas is voor mij namelijk romantiek. Wanneer ik op de zaterdag kaas ga kopen, fiets ik in een landelijke omgeving begeleid door; vogelgefluit, stallucht en weidse vergezichten een smal kronkelweggetje af en eindig dan bij een boerderij uit 1648 met slechts zo´n 70 melkkoeien.
    Blaarkoppen, Lakenvelders, flink wat MRIJ vee, een paar Witrikken en gelukkig ook nog wat Fries Roodbont (daar waren er nog maar 17 van over begin jaren 90, nu weer een paar honderd gelukkig) staan er kriskras door elkaar op een hobbelig weiland zonder ook maar een sprietje (uniform) ´Engels raaigras´ in de buurt. Het is voor de familie Klaver waarschijnlijk een horror maar voor mij persoonlijk namelijk een waar genot om naar een niet uniforme groep koeien te kijken i.p.v naar een rij ´productie tanks´ zoals de Amerikaanse kolossale Holstein Friesian, de koe waar we tegenwoordig over de hele wereld allemaal zuivel van eten en drinken. De gemiddelde consument interesseert dat hele productieproces maar weinig; uniform en een beetje ´vlak´ dus niet te uitgesproken qua smaak en vooral ook makkelijk te verkrijgen zijn zijn belangrijkste ´parameters´. De voedselindustrie en de familie Klaver begrijpen dat als geen ander, geef ze maar eens ongelijk.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: