SportVideo

Den Helder – Het was een zwaarbevochten wedstrijd, waarin de dames van Den Helder Suns moeilijk wisten te scoren. Toch wisten ze in het laatste kwart afstand te nemen van tegenstander BAL Weert uit Limburg en wonnen de wedstrijd met 59-47.

Het is zondagmiddag 15.30 uur als de dames van Den Helder Suns het opnemen tegen BAL Weert uit Limburg. De Suns bezitten momenteel de belangrijke zesde positie die ze graag willen houden voor de play-offs. Dan moet er wel gewonnen worden. In het eerste kwart ging het gelijk op tussen beide teams en werd het net weinig geraakt. Pas in het tweede kwart konden de dames van de Suns afstand nemen met 26 tegen 18.

Na de rust werd het weer spannend en kwam BAL Weert weer op gelijke hoogte. Zo gingen beide teams het laatste kwart in met beide 38 punten. Gelukkig kon er in het laatste kwart opnieuw weer afstand genomen worden en werd het niet meer spannend in de laatste secondes. De Suns wisten met 59-47 te winnen met Brook Bigott als vrouw van de wedstrijd. Zij wist met 14 punten het vaakst het net te vinden. Ook Mecx van Linge (12) en Lotte Toornstra (10) pikten aardig wat punten mee.

Na afloop spraken wij aanvoerster Amber Lewakabessy over de wedstrijd en die was niet onwijs tevreden over het spel. “In de eerste helft staan we goed te verdedigen, want we krijgen maar 18 punten tegen. De aanval was alleen wat chaotisch. We speelden hem niet lekker door”, aldus Lewakabessy, “We hadden best wel wat druk in het verdedigen en daar konden we vandaag niet goed mee omgaan. We maakten niet de juiste beslissingen vandaag”. In de tweede helft waren ze wat meer op schot: “We vonden de flow weer een beetje terug en konden het opgang houden”.