Den HelderVideo

Vier dagen vechten tegen de blaren: Avondvierdaagse Julianadorp is begonnen (video)

Julianadorp – Een heerlijk zonnetje zorgde voor nagenoeg perfecte omstandigheden voor het begin van de Dorper Avondvierdaagse. Dat was ook terug te zien in het aantal inschrijvingen dat dit jaar tegen de duizend loopt. Daarmee is het aantal van vorig jaar ruim overtroffen.

Onder de deelnemers was veel enthousiasme te bespeuren. “We hadden eigenlijk de tien kilometer moeten lopen, dan hadden we waarschijnlijk meer snoep mee gekregen!” Zelfs de nieuwe lopers hadden er wel vertrouwen in dat ze de tocht uit zullen lopen. “Gewoon goede schoenen aan doen, dan komt het goed”, gaven Tess en Sylvie van de Vloedlijn mee aan de nieuwe deelnemers.

Het is natuurlijk een flinke tocht voor de jonge scholieren, maar eigenlijk gaat het volgens de meesten niet per se om de lichamelijke inspanning. “Het is vooral gewoon gezellig”, zei Evelien, die tien kilometer per avond loopt.

Ook de muziek moet niet vergeten worden. “Eén van mijn vrienden heeft een box meegenomen en daar gaan we liedjes op doen”, zegt Thijmen van de Hofstee. Als dat niet lukt kan je natuurlijk ook altijd nog zelf zingen, oppert Kevin.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button