Uitgaan

Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert 6 juli de 3bossentrail

Advertentie:

Wieringermeer – Atletiekvereniging Wieringermeer maakt zich op voor de 3bossentrail op 6 juli. Trailrunning is niet zomaar hardlopen, het is een reis door de natuur en een uitdaging voor zowel beginners als ervaren hardlopers.

De AVW 3bossentrail brengt deelnemers over ongerepte paden, omringd door bos en onverhard terrein. Getjilp van vogels, het ruisen van de bladeren en de geur van bos vergezellen de sporters, terwijl zij zich een weg banen over een bijna geheel onverhard parcours. Deze trailrun is toegankelijk voor alle niveaus. Het wedstrijd element verdwijnt, waardoor wandelen tussendoor kan en genieten van de omgeving het belangrijkste is.

De AVW 3bossentrail start bij het Boshuis aan de Noorderdijkweg 23 in Wieringerwerf. Vanuit daar lopen deelnemers de prachtige bossen van de Wieringermeer in. Er kan gekozen worden tussen de afstanden van twaalf en 22 kilometer. Op deze routes is er één verzorgingspost die twee keer gepasseerd wordt. Omdat trailrunning  gaat over genieten van, en goed zijn voor de natuur, zijn er op de verzorgingspost geen bekers en voorverpakte artikelen aanwezig. De organiseert adviseert daarom bijvoorbeeld gebruik te maken van een trailrugzak/camelback of vouwbeker/flesje om bij de post wat te drinken. “We laten niets achter, alleen onze voetafdruk.”

Aanmelden
Bij de inschrijving kiezen deelnemers voor een startvak van een half uur, waarin zij van start kunnen gaan. Bij de start zal de organisatie erop toezien dat het parcours gestart wordt in kleine groepjes, zodat er optimaal genoten kan worden van de natuur zonder andere deelnemers om zich heen. Inschrijven kan tot maandag 1 juli via inschrijven.nl. Er is een maximaal aantal deelnemers, dus vol is vol.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button