Den Helder

Deel park vierde fase Willem Alexanderhof in Julianadorp tijdelijk afgezet wegens asbest

Advertentie:

Julianadorp – Het park tussen de ijsbaan en de vierde fase van Willem Alexanderhof, ter hoogte van Eikenhorst, Noordeinde en Drakensteyn in Julianadorp is tijdelijk afgezet. In het park zijn enkele stukjes hechtgebonden asbest aangetroffen. Dat meldt gemeente Den Helder.

Zolang het materiaal niet wordt bewerkt of beschadigd, is het gezondheidsrisico laag. Dat heeft de toezichthouder van de Omgevingsdienst aan de gemeente laten weten. De locatie is afgezet met hekken en lint. Uit voorzorg is een groter gebied afgezet dan waar de stukjes asbest zijn gevonden.

“We onderzoeken nu eerst wat de oorzaak is en of een groter gebied verontreinigd is dan waar asbest is gevonden”, is te lezen op de website van de gemeente. “Als er duidelijkheid is, geven wij een gespecialiseerde organisatie de opdracht om de verontreinigde plek(ken) te saneren.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button