Den Helder

Helderse Jill da Thesta publiceert eerste boek

Advertentie:

Den Helder – Jill da Thesta heeft haar fantasy boek ‘Allocer de Opperdemon’ gelanceerd. Het is de eerste publicatie van de hand van de Nieuwedieper.

“Het boek gaat over een demon die verliefd wordt op een heks”, vertelt Jill over haar debuutroman. “Het is een verhaal over magie en liefde, over demonen en engelen, dat niet alleen geschreven is voor liefhebbers van fantasy, maar ook voor de romantische zielen onder ons.”

Jill, die superblij is om sinds enkele maanden weer terug te zijn op het oude vertrouwde nest bij een fabrikant van medische isotopen in Petten, maakte ongeveer twee jaar geleden haar eerste meters als schrijfster. De aanleiding daarvoor was bijzonder. “Ik was oververmoeid en niet happy toen ik nog werkzaam was in de motorcycle industrie”, vertelt de auteur. “De bedrijfsarts adviseerde mij om op papier te zetten wat ik graag wilde wijzigen in mijn werksituatie. Dat liep uiteindelijk anders. Ik had net een fantasy boek gelezen en kon mij niet vinden in de verhaallijn. Daarom schreef ik voor mezelf een ander einde. Toen ik eenmaal begon te schrijven in het genre ben ik begonnen met een eigen boek.”

Bedrijfsarts is fan
Tot Jills verbazing bleek haar bedrijfsarts groot fan van het genre fantasy. “Hij las mijn concept verhaal, moedigde mij aan om verder te schrijven en dacht dat het uiteindelijke boek op een dag goed genoeg voor publicatie zou zijn.” Jill besloot het advies op te volgen en ging op zoek naar een uitgever. Dat lukte: het boek is afgelopen week tot groot enthousiasme van vrienden, familie en collega’s gelanceerd.

‘Allocer de Opperdemon’ heeft een eerste oplage van 250 stuks en is alleen online te bestellen. Het boek is momenteel beschikbaar als paperback, maar zal deze week ook als e-book gekocht kunnen worden. De Engelse vertaling staat eveneens gepland voor dit jaar.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button