Politiek

Nieuwe bushaltes in Den Helder worden betaald door de provincie

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder krijgt vier nieuwe bushaltes en zeven bestaande bushaltes worden aangepast. Dit heeft alles te maken met de nieuwe dienstregeling van Connexxion voor de regio Noord-Holland Noord, die op 21 juli 2024 in werking treedt. Wethouder verkeer en vervoer, Tessa Augustijn, vertelde dinsdagavond aan de raad dat de totale kosten voor deze werkzaamheden (€ 491.503,-) worden gedekt door de provincie Noord-Holland.

Door het in werking treden van de nieuwe dienstregeling in Noord-Holland Noord wordt eenmalig subsidie verstrekt om de haltes die onderdeel van de dienstregeling zijn aan te leggen of aan te passen. Het Helderse college hield rekening met een eigen bijdrage voor de gemeente, omdat de hoogte van de subsidiebeschikking onzeker was. Echter, wethouder Augustijn deelde dinsdagavond dat Gedeputeerde Staten besloten heeft het volledige kostenplaatje te betalen.

De gemeenteraad stelde het totaalbedrag daarom als krediet beschikbaar. Alleen de fractie van Behoorlijk Bestuur stemde daar tegen. Behoorlijk Bestuur is tegen de nieuwe dienstregeling, met name door het vervallen van de bushaltes bij winkelcentrum Schooten Plaza en zorginstelling Ten Anker. De provincie en het college hebben toegezegd aangepast vervoer te gaan regelen voor mensen die door de nieuwe dienstregeling buiten de boot vallen. Wethouder Augustijn vertelde dinsdagavond dat opties rondom de belbus momenteel worden onderzocht.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Nou stond er laatst in het NHD dat het de bedoeling is dat de nieuwe haltes begin 2025 worden opgeleverd, terwijl de nieuwe dienstregeling deze zomer al ingaat. Is het de bedoeling dat we dan gewoon ergens langs de kant van de weg gaan staan zolang er geen nieuwe haltes zijn?

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button