Sport

Ronde van ’t Veld trekt veel bekijks

Advertentie:

’t Veld – Het was afgelopen maandag de eerste keer dat wielerliefhebbers de Ronde van ’t Veld de hele dag via de livestream konden volgen. Met gemiddeld meer dan duizend kijkers is de organisatie zeer tevreden.

Bart Steenman van Ronde van ’t Veld is blij met het succes: “De livestream viel zeer in de smaak. Iedereen kon live meekijken vanuit de tuin, of welke ruimte iedereen maar wil. Tijdens de ronde waren er veel bezoekers, maar die grote aantallen via de livestream geeft ons goed gevoel.” Steenman heeft de intentie dat de stream volgend jaar terugkeert. “Het is leuk voor de renners en de sponsoren, hierdoor hebben we een nog groter bereik. Tevens was er bij de start/finish een groot scherm, waarop de koers van iedere klasse live te volgen was.”

Bij de Funklasse ging de overwinning naar Chris Ruiter uit Wieringerwerf. Bij de vrouwen eindigde Tirza Wisse uit Wieringerwaard als eerste. Melissa Kooyman uit Wervershoof eindigde als zevende. Bij de Dikke banden race, dat enige jaren terug als een grapje begon, waren er liefst tweehonderd deelnemers. Het plezier knalde er vanaf.

Rondemister
Er was dit jaar ook een speciale rondemister in de persoon van Cas Koopman. Zijn eenmalige functie kwam voor hem ook als een verrassing. Koopman: “Wie had nou verwacht dat ik ooit rondemister van de Ronde van ’t Veld zou worden? Op de VZV Veiling in maart werd deze kavel aangeboden. Mijn maat, Rick van Diepen, had deze kavel voor de fun gekocht en vond het nodig om deze aan mij te overhandigen. Ik ben 26 jaar oud en al mijn hele leven woonachtig in ’t Veld. Sinds begin van dit jaar woon ik op mezelf aan de Rijdersstraat.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button