Den HelderJeugd

Schip ahoy! Solarboot van Scholen aan Zee succesvol te water gelaten

Advertentie:

Den Helder – De solarboot van Scholen aan Zee is woensdag met succes het water in gegaan. De studenten keken trots toe hoe het vaartuig rondjes maakte door de Helderse haven.

Vele trotse sponsoren, vrienden en familieleden zochten woensdagmiddag hun weg naar de Medemblikkerloods op Willemsoord. Aan de achterzijde van deze loods werd de solarboot letterlijk gedoopt. Na enkele spannende minuten waar de aanhanger net niet ver genoeg te water kwam, was het verlossende moment daar: de boot deed wat hij moest doen.

“Het is niet alleen voor jullie spannend, maar natuurlijk ook voor ons”, richtte stuurman Matz van Kuringen zich tot de aanwezigen. “We hopen natuurlijk dat hij het gaat doen en dat we er heel veel races mee gaan winnen!” Vervolgens zette hij samen met teamgenoot Ashley de aanwezige sponsors in het zonnetje door ze persoonlijk te bedanken. “Zonder jullie was dit niet gelukt.”

Young Solar Races
Het solarteam van Scholen aan Zee bestaat uit acht leerlingen tussen de dertien en zeventien jaar. Samen met een paar technici hebben zij de afgelopen weken gesleuteld aan hun eigen boot op zonne-energie. Met hun vaartuig hopen zij mee te kunnen doen om de prijzen tijdens de Young Solar Races in juni.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

1 reactie

  1. Wat goed! Heel veel succes met de solar race in juni : )

Wellicht ook interessant

Back to top button