Hollands Kroon

Bezoekers nemen de regels niet zo nauw

Hollands Kroon – Het bestuur van woonzorggroep Samen is aan het kijken of en op welke manier het mogelijk is om vanaf 1 juli verder te versoepelen, zodat ze nog een stap dichter bij de zogenoemde 1,5 meter maatschappij in de buurt komen. Echter, met de recente verruiming van de bezoekregeling, merken zij dat er ook bezoekers zijn die moeite hebben met het in acht nemen van de strikte maatregelen.

“Het gaat dan met name om het vermijden van drukke plekken, zoals snackbar, winkels, terras et cetera, of het op bezoek gaan bij familie. Daarnaast merken we dat medewerkers soms onheus bejegend worden bij de deur.” Hans Groenendijk en Caroline Beentjes van de raad van bestuur benadrukken dat het noodzakelijk blijft dat iedereen zich houdt aan de landelijke maatregelen en richtlijnen en op een normale manier met elkaar om blijft gaan.

“We willen hierbij óók aangeven dat dit geen regels zijn die we vanuit Woonzorggroep Samen hebben bepaald, maar dat het gaat om landelijke maatregelen waar we ons als organisatie aan moeten houden. We begrijpen dat dit veel van iedereen vraagt en dat dit soms kan zorgen voor ongeduld. Een verder versoepeling is echter alleen mogelijk als we gezamenlijk de verantwoordelijkheid blijven nemen en ons houden aan alle maatregelen, hoe lastig deze soms ook zijn. Niet alleen ter bescherming van u en uw naaste, maar ook van de andere bewoners en onze medewerkers.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button