Kop van Noord-Holland

Texel telt (procentueel) meeste miljonairs van de Noordkop

Advertentie:

Den Helder – Landelijk is vier procent van de huishoudens miljonair. In de regio Noordkop gaat Texel aan kop met 8,1 procent, gevolgd door Hollands Kroon met 5,1 en Den Helder slechts 1,2 procent. De gemeente Bloemendaal gaat landelijk aan kop met 29,7, gevolgd door Laren (27%).

In de sector financiële dienstverlening is 43,5 % miljonair. Althans de zelfstandigen in deze sector. Van de werknemers bereikt slechts 5,4 % de status van miljonair. In de landbouw en visserij weten 42,3 % van de zelfstandigen een vermogen op te bouwen boven € 1.000.000, terwijl ook daar de werknemers er met 3,2 % bekaaid van af komen. Gevolgd door de onroerend goed sector met respectievelijk 38,3 en 3,2 %. De bouwnijverheid is de slechtst scorende sector met 5,2 voor de zelfstandigen en 1,1 % van de werknemers aan miljonairs.

Om zich miljonair te mogen noemen moeten inwoners van ons land minstens een vermogen hebben van een miljoen euro bestaande uit bezittingen zoals bank- en spaartegoeden, aandelen, de eigen woning, ondernemingsvermogen en aanmerkelijk belang min schulden zoals de hypotheekschuld, studieschulden en overige schulden.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button