Hollands KroonPolitiek

Facelift voor centrum Hippolytushoef: ‘Één van onze grootste parels’

Adverentie

Hippolytushoef – De gemeente Hollands Kroon trekt op korte termijn €60.000,- uit om het centrum van Hippolytushoef een opknapbeurt te geven. Dit geld is voornamelijk voor cosmetische ingrepen als het vervangen van straatmeubilair, het schilderen van lantaarnpalen en het vervangen van afzetpaaltjes, maar ook voor het weghalen van de parkeervakken en het uitbreiden van de terrassen op het Kerkplein. Op lange termijn zijn er nog grotere plannen zoals een autovrij plein en een betere verbinding met de Hoofdstraat.

Het initiatief voor het opknappen van het centrum is ontstaan uit de discussie rondom de invulling van ‘De Harmonie’. Toen er plannen waren om in het pand arbeidsmigranten te vestigen besloot de gemeente dat dit niet zou passen binnen de beleving die men had in Hippolytushoef. Uit onderzoek bleek namelijk dat de waardering en verblijfsduur onder bezoekers van het centrum erg hoog is in vergelijking met de andere kernen binnen Hollands Kroon. “Dat komt vanwege de sfeer en omdat er een leuk aanbod aan winkels en horeca te vinden is”, aldus wethouder Theo Meskers. De inzet is nu om dit nog verder te vergroten. In het pand van De Harmonie komen uiteindelijk appartementen.

Voor de plannen op de lange termijn zal eerst een onderzoek naar de verkeerscirculatie moeten worden afgerond. “Wanneer we dit hebben onderzocht kunnen we de vernieuwingen nog groter aanpakken”, verklaarde wethouder Theo Groot. Voor nu wordt het wel al mogelijk om een deel van de parkeervakken op het Kerkplein weg te halen, waardoor de horeca haar terrassen kan uitbreiden. In de nabije toekomst kan er worden gekeken naar de mogelijkheden om auto’s te weren van het Kerkplein, waardoor de horeca en de detailhander haar werkzaamheden verder kunnen intensiveren. Ook moet de verbinding tussen het Kerkplein en de Hoofdstraat beter worden.

Volgens wethouder Theo Meskers is Hippolytushoef, en heel Wieringen, een van de grootste parels van Hollands Kroon. Deze ontwikkelingen dragen bij aan het verder ontwikkelen van de recreatieve mogelijkheden en het vergroten van de verblijfsduur, wat de ondernemers weer ten goede komt. Het zal geen ‘klein Schagen’ of klein ‘Medemblik’ worden volgens de wethouder. Juist het dorpse karakter is wat Hippolytushoef zo aantrekkelijk maakt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: