Den Helder

Gedichten verstopt in de vrije natuur (audio)

Advertentie:

Den Helder – ‘O krinkelende winkelende waterding.’ Deze dichtregel van de Vlaamse dichter Guido Gezelle is te lezen voor iedereen die met een bootje ligt te wachten voor het sluisje bij gemaal Admiraal. Met aan de andere zijde van de sluis een equivalent van de Helderse dichter Sofie Zoutendijk: ‘O sijpelijke vlietelijke waterkering.’

Poëzie in de openbare ruimte, dat is waar de Commissie Stadsdichter zich voor inzet. En dat hoeven niet alleen gedichten van de stadsdichter te zijn. Uit onderzoek blijkt dat 96 procent van de Nederlanders wel eens in aanraking komt met poëzie door zomaar dichtregels tegen te komen. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling door de vrije natuur of ergens op een onverwachte plek in de stad.

Verrassing
Mensen verrassen met mooie dichtregels op onverwachte plekken, dat is het doel van de Helderse Commissie. Tijdens een fietstocht of wandeling over de Linie kan vanaf nu een poëtische pauze worden ingelast. Op de groene kasten van pompgemaal Huisduinen -tegenover het ziekenhuis- zijn drie haiku’s te lezen van Sofie Zoutendijk en de toepasselijke klassieker ‘Een liedje van het water’ van Ida Gerhardt.

Eerder deze maand werd al het gedicht ‘mijn koene stad’ van oud-stadsdichter Marja Lely onthuld op het dakterras van School 7. Binnenkort volgen dichtregels van Jack W. Beneker op de kanoroute.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button