Sport

Verlies JuRo Unirek/VZV tegen Handbal Venlo

VZV heeft zich niet kunnen handhaven op de tweede plaats, in een spannende enerverende wedstrijd heeft het team van coach Robin Gielen voor een volle sporthal verdiend gewonnen. De ploeg uit Venlo nam in de beginfase steeds een voorsprong en VZV kwam niet dichterbij dan de aansluitingstreffer.

Met treffers van Dominique Koppe, Jane Kramer en Lotte Prak was de voorsprong na acht minuten 4-5 voor Cabooter Group/Handbal uit Venlo. De thuisploeg bleef goed volgen en halverwege de eerste helft was het verschil nog steeds miniem. Nadat Dominique Koppe, Maud Kruijer en Esma Staal telkens de aansluitingstreffer wisten te scoren, was het Kim Jimmink die na een geweldige redding van Amber Zomerdijk uit een op maat aangegooide break de gelijkmaker op het score bord zette: 8-8.

Na twintig minuten zette Esma Staal de thuisploeg voor het eerst op voorsprong (10-9), ondanks een aantal geweldige reddingen van de VZV-goalie en een twee minuten straf voor een VZV-speelster werd het 10-12 voor Venlo. Coach Rolf Schulte nam een time-out, wat z’n uitwerking niet miste. Lotte Prak, Florance Kos en Silvana Koppe zorgden nog voor rust voor de gelijkmaker. Kim Molenaar zette VZV met een listig lobje op slag van rust zowaar nog op voorsprong. Ruststand 14-13.

Na de pauze
De thuisploeg kwam na de pauze prima uit de startblokken en nam meteen een 16-13 voorsprong en er werden in deze fase zelfs nog een paar breaks gemist. Het Venlose team gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich terug in de wedstrijd, Tien minuten na rust was de stand 18-19 voor de Limburgers. De VZV dames rechtte de ruggen en met nog een kwartier te spelen stond JuRo Unirek/VZV door treffers van Silvana Koppe, Florance Kos, Lisanne Kolken en een pegel van Maud Kruijer zelfs weer met twee doelpunten voor: 22-20. De ploeg uit Venlo nam vervolgen het heft in handen en bracht de thuisploeg aan ’t wankelen (22-22).

JuRo Unirek/VZV kon de ontketende Limburgse dames in de slotfase niet meer stuiten, het werd vlak voor het eindsignaal van het voortreffelijk fluitende damesscheidsrechters Wijtenburg & Smits nog 28-23. Kim Jimmink nam de laatste VZV treffer van deze spannende en aantrekkelijke confrontatie tussen de nummers 2 en 3 op de ranglijst van de Eredivisie voor haar rekening. Eindstand 24-28.

Doelpunten: Silvana Koppe 4, Dominique Koppe 4, Lisanne Kolken 3, Kim Jimmink 2,Lotte Prak 2, Maud Kruijer 2,Kim Molenaar 2,Esma Staal 2, Florance Kos 2, Jane Kramer 1.

Zaterdag 16 november krijgt JuRo Unirek/VZV DS1 tegen Kil/Volendam DS1 de kans op revanche in sporthal ’t Zijveld, aanvang 19.00 uur. Om 20.45 uur spelen in de Tweede Divisie JuRo Unirek/VZV DS2 tegen Zenderen Vooruit/Bornerbroek DS1 in sporthal ’t Zijveld.