Den Helder

Omring en Vrijwaard herdenken en kijken vooruit in herdenkingsweek corona

Den Helder – In de week van 22 juni kijken Omring en Vrijwaard terug op de coronaperiode en vooruit naar een toekomst zonder corona. Zij organiseren een herdenkingsweek om stil te staan bij deze bijzondere periode.

Omring en Vrijwaard herdenken de mensen die ze verloren zijn, staan stil bij de enorme druk die op de zorg en de zorgmedewerkers stond en bij alle beperkende maatregelen die veel verdriet hebben veroorzaakt bij zowel bewoners en hun naasten als medewerkers. Op dinsdag 22 juni vinden op vijf locaties herdenkingsbijeenkomsten plaats.

Mooie momenten
“Daarnaast staan we ook stil bij de mooie momenten het afgelopen jaar”, laten de organisaties weten. “Zoals de enorme inzet, collegialiteit en samenhorigheid van medewerkers. De persoonlijke aandacht en rust die door het ontbreken van bezoek werd gevoeld, maar ook de slagvaardigheid en eigen regie waarmee we deze tijd samen te boven zijn gekomen. Nu het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames afnemen, willen we de tijd nemen om stil te staan bij wat we hebben doorgemaakt het afgelopen jaar. Daarnaast willen we weer vooruit kijken naar de toekomst.”

In de dagen na de herdenkingsbijeenkomsten zijn er vele activiteiten die in het teken staan van Samen Verder. Alle medewerkers, cliënten, bewoners, familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers zijn uitgenodigd en betrokken. Er zijn diverse activiteiten zoals een ijskar, optredens van artiesten en uiteraard koffie met gebak. Het is tijd voor de ontmoeting, Omring en Vrijwaard kijken vooruit.

Jolanda Buwalda, voorzitter Raad van Bestuur van Omring: “De steun en de waardering die we van heel veel mensen hebben gekregen was hartverwarmend. Uiteraard waren er soms ook frustraties en verdriet. Daar hebben we natuurlijk alle begrip voor, een goed gesprek en nabij zijn is daarin helpend.”

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij was enige tijd stagiair bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button