Den HelderUitgaan

Voetbal kijken in de kroeg, het mag weer!

Den Helder – Het Nederlands Elftal speelt zondag om 18.00 uur in Boedapest de achtste finales van het EK voetbal. De tegenstander is nog onbekend, maar wel duidelijk is dat er (eindelijk) weer gezamenlijk in het café mag worden gekeken. En dus verschijnen de grote schermen weer ten tonele!

Het mag weer, maar doen ze het ook? “Jazeker”, reageert Arie Verhoef van café Pimpandoer op Willemsoord enthousiast. “We hebben zondag een groot scherm en losse tv’s, maar wel alleen binnen. Bezoekers hoeven niet te reserveren, maar we houden ons uiteraard wel aan de 1,5 meter. Ik verwacht wel wat belangstelling, dus het zal snel vol zijn.” Op het horecarijtje op Willemsoord doen zondag ook Bonaire en Odeklonje mee aan de Oranje feestvreugde.

Even verderop in de Helderse binnenstad verheugt ook ondernemer Danny Janssen van Diverzo zich al op het voetbalfeest. “Natuurlijk kan bij ons worden gekeken, de hele tent hangt vol oranjeslingers!”

Gratis bitterballen
In Julianadorp kan gekeken worden bij de T’Happerij. “De tv gaat aan, maar wie wil komen kijken moet wel even vooraf reserveren”, meldt Frank Stuijts. Collega Arjan Koenen van het gelijknamige Dorpscafé pakt ook uit. “Bij ons kan eerst naar de Formule 1 worden gekeken, daarna naar het voetbal en tussendoor serveren we gratis bitterballen. In de rust een stukje live-muziek en hopelijk na afloop ook nog, als we winnen!” Bij Koenen staat zondag ook een groot scherm en enkele normale televisies. “Reserveren is gewenst, omdat we een beperkt aantal zitplaatsen hebben.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button