112Hollands Kroon

Ook brandweerkorps Slootdorp ‘uit de kleren’

Slootdorp – Het brandweerkorps Berkhout ging vorige week op ludieke wijze “uit de kleren”, als protest tegen de bezuinigingen van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Zij deden dit met de slogan: wij voelen ons uitgekleed. Op initiatief van Pieter de Jong werd het stokje deze week overgedragen aan brandweer Slootdorp. Als de plannen van de veiligheidsregio doorgaan zal hun post gesloten worden.

Het sluiten van deze post zal leiden tot langere opkomsttijden en onder aan de streep is de burger daar de dupe van. Naast het verdwijnen van post Slootdorp zullen onder meer Hippolytushoef en Wieringerwaard afgeslankt worden. Hierdoor verliest de brandweer veel slagkracht in de gemeente, terwijl de omgeving verandert, met onder meer nieuwe en grotere industrie. Grote verblijfsgebouwen voor arbeidsmigranten en een toename van zorgboerderijen. “Dit alles zal leiden tot gevaarlijke situaties. Wij maken ons hier oprecht zorgen over”, aldus, Arjen Bil, commandant van brandweer Slootdorp.

Daarom spreekt brandweer Slootdorp niet alleen namens zichzelf, maar ook namens de inwoners van gemeente Hollands Kroon. “Wij laten ons niet uitkleden, dat doen we liever zelf!”. Na Berkhout uit Team West-Friesland en Slootdorp uit Team Noordkop wordt het stokje nu overgedragen aan een brandweerpost uit Team Alkmaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button