Uitgaan

Maak kennis met vrijmetselarij bij Loge Willem Frederik Karel

Advertentie:

Den Helder – Voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfverbetering en levensbeschouwing biedt de Vrijmetselaarsloge Willem Frederik Karel in Den Helder een unieke kans. Elke eerste zaterdag van de maand, waaronder op 6 juli en 3 augustus van 10.00 tot 12.00 uur, opent de loge haar deuren voor een koffieochtend aan de Molengracht 5. Geïnteresseerden kunnen het historische gebouw bezoeken en meer te weten komen over de vrijmetselarij.

De vrijmetselarij, vaak omgeven door mystiek in films en boeken, is in werkelijkheid een broederschap waarbij zusterschap, symboliek en traditie centraal staan. Deze tradities dateren uit 1717, toen in Engeland de eerste grootloge werd opgericht. De Loge Willem Frederik Karel, opgericht in 1825 en daarmee een van de oudste verenigingen in Den Helder, biedt een platform voor leden om aan persoonlijke ontwikkeling te werken en bij te dragen aan een betere wereld.

Belangstellenden voor de koffieochtenden dienen zich vooraf aan te melden via info@logedenhelder.nl. Voor meer informatie over het lidmaatschap en de graden binnen de vrijmetselarij, zoals leerling, gezel, en meester, of over de Orde van Weefsters, kan ook contact opgenomen worden via dit e-mailadres. Meer details zijn beschikbaar op de website: Logedenhelder.nl.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button