Den HelderZakelijk

Remy Dorotea heeft zijn eigen audiozaak eindelijk geopend: “Ik ga het op mijn manier doen”

Advertentie:

Den Helder – Het zat allemaal niet mee voor Remy Dorotea (52), maar vorige week was dan eindelijk de opening van Remy’s Audio Solutions. De deuren van zijn Hifi speciaalzaak staan sinds deze week voor het eerst open om inwoners van Den Helder en omstreken te voorzien van advies over home-audioproducten.

“De weg naar de opening was echt een avontuur, vol met ups en downs,” begint Dorotea met een glimlach. “Ik had gehoopt begin mei al open te gaan, maar leveringsproblemen gooiden roet in het eten. En net toen ik dacht dat we er klaar voor waren, stuiten we op een lekkage en rioolproblemen. Ondanks deze tegenslagen heb ik niet opgegeven. Afgelopen zaterdag kon ik eindelijk met veel enthousiasme mijn deuren openen.”

Voor Dorotea was een eigen audiozaak al lange tijd een grote droom. “Mensen kennen mij misschien al van mijn tijd als adviseur bij de BCC. Niet om op te scheppen, maar ik heb daar al een eigen klantenbestand opgebouwd. Veel klanten kwamen speciaal naar mij in de BCC, voor mijn advies.” Toch merkte Dorotea daar al dat hij een andere manier van verkopen had: “ik zou zelf niet in een kwartier kunnen beslissen waar ik mijn geld aan uitgeef, dus waarom zou ik dat wel van een ander kunnen verwachten.”

“Dat is het mooie aan mijn eigen zaak. We gaan lekker zitten, doen een bakje koffie en gaan eerst eens kijken wat je precies nodig hebt. Als iemand binnenkomt met de vraag: ‘ik heb duizend euro te besteden en ik wil een soundbar, wat is de beste soundbar?’, dan vraag ik eerst waarom zij eigenlijk denken dat ze een soundbar nodig hebben. Het blijkt vaak genoeg dat mensen toch hele andere behoeftes hebben.”

Passie
“Geluid is echt mijn passie”, zo vervolgt de geboren Curaçaoënaar. “Dat is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader is muzikant en vanaf kleins af aan heeft hij mij daarin betrokken. Hij heeft mij geleerd te luisteren naar muziek, naar de instrumenten, de harmonieën en dus ook naar geluid. Nu kan ik die passie combineren met het geven van het juiste advies. Dat is toch het gaafste wat er is?”

Over de veranderingen in het winkellandschap van de afgelopen jaren maakt Dorotea zich niet zoveel zorgen. “Ik wil helemaal niet concurreren met webshops. Als iemand online een artikel goedkoper kan vinden, staat diegene vrij om het daar aan te schaffen. Een webshop biedt echter niet de service die ik kan bieden. Goede audio is zoveel meer dan alleen een speaker in de hoek zetten. Indien nodig kom ik bij de klant thuis om te luisteren en advies op maat te geven. Als ik geen vertrouwen zou hebben in mijn zaak, was ik natuurlijk nooit dit avontuur aangegaan. Spannend, maar het gaat lukken.”

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button