112

Traumahelikopter landt op speelveldje in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Zaterdagmiddag rond 16.00 uur landde de traumahelikopter aan de Sportlaan in Den Helder.

De traumahelikopter heeft een patiënt vanuit Texel naar Den Helder vervoerd voor behandeling in het ziekenhuis. Vanwege de ernstige verwondingen moest dit zo snel mogelijk per helikopter gebeuren. Doordat deze op een speelveld landde, zorgde dit voor veel bekijks. De politie had de locatie afgezet voor een veilige land, en opstijglocatie.

De helikopter kon hierna weer terug naar de basis in Leeuwarden.

Foto: Inter Visual Studio

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

2 reacties

 1. Vroeger kon er gewoon nabij het ziekenhuis geland worden. In het kader van de vooruitgang en dichtbouwen is deze optie verdwenen.
  Toch raar dat een eiland nabij zonder ziekenhuis geen landingsoptie bij NW heeft bij spoed en calamiteiten en we ergens midden in de stad afhankelijk zijn geworden voor dit soort hulp?
  In de opknap campagne van NW zou de optie tot een aanwezige helispot toch wenselijk zijn zodat er op ieder moment zonder bijkomstige regelingen van inzet politie etc…. geland kan worden.
  Een spot op dak zou fantastisch zijn. Net als op zee in de offshore.

  Maar ja ….

  1. Die landingsplaats lag grofweg in de hoek Linie / gracht fort Erfprins.

   Is nu een parkeerterrein.

   Het dak is misschien qua ligging ideaal; maar daarvoor zou het gebouw structureel aangepast moeten worden om het extra gewicht te dragen.

   Misschien dat bij nieuwbouw een landingsplaats aangelegd wordt.

   Maar wss vliegen de helikopters liever gelijk door naar Alkmaar of Amsterdam. Dan hoeven er geen specialisten naar het ‘Palermo aan het Marsdiep’ te komen.

   Scheelt weer € 🫣

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button