OverigeVideo

Video: Martien Vroone loopt rondje Zuiderzee voor goed doel

Advertentie:

Anna Paulowna – De 72-jarige Martien Vroone heeft bijna 500 kilometer om de voormalige Zuiderzee gelopen om geld in te zamelen voor aanpassingen aan boord van het vakantieschip de Prins Willem Alexander.

De officiële start was op zaterdag 1 juni in Enkhuizen waar het schip de PWA lag afgemeerd. Onder luide aanmoedigingen vertrok hij voor zijn eerste stop naar Wijdenes.

Gedurende het lopen kwamen er op zijn facebook veel foto’s voorbij en noteerde hij hoe de tocht verliep.

Afsluitdijk gestremd
De hele trip liep voorspoedig tot Martien op donderdag 20 juni bij de Afsluitdijk aankwam. Deze is voorlopig nog steeds afgesloten voor zowel fietsers als wandelaars. Hij moest dus de volgende dag noodgedwongen met de fietsbus van Friesland naar Den Oever.

Op Westerklief heeft hij bij kennissen overnacht en de volgende dag ging Martien weer uitgerust op pad om de laatste kilometers naar zijn huis te volbrengen.

Groot welkom
De thuiskomst van Martien ging niet onopgemerkt voorbij en familie en kennissen wachtten hem op. Met een groot spandoek en bloemen werd hij binnengehaald.

“Ik heb een mooie tocht gemaakt en veel mensen gesproken. Een hele ervaring. Straks een bakje koffie met iedereen en dan maar even rusten”, aldus Martien. Of hij alweer een volgende tocht in gedachten heeft is nog niet bekend.

Meer informatie over zijn tocht om de voormalige Zuiderzee staat op zijn facebook en op de website van de PWA.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button