Texel

Strand Texel vol met mosselen

Advertentie:

Op het strand bij Texel zijn maandag duizenden mosselen aangespoeld. Ruud van Holland was vanochtend vroeg uit de veren om een frisse duik te nemen in de zee, toen hij op de schaaldieren stuitte. “Het zijn er echt veel.”

Op foto’s is te zien dat er stroken met heel kleine mosselen verdeeld over het strand liggen. Een bijzonder gezicht, aldus Van Holland, maar niet iets ongebruikelijks. “Elk jaar ligt het rond deze tijd bezaaid met mosselen”, weet de Texelaar te vertellen. “Ze worden door de golven het strand op geslingerd.”

Vorig jaar lagen er rond deze tijd ook veel mosselen op het strand, toen in Den Helder. Notoire strandjutter Ed Mallekoote verzamelde toen alle mosselen in een zak om ’s avonds te bereiden. Vanochtend liep het op het Texelse strand nog niet echt storm. “Maar dat kan komen omdat ik er om 06.00 uur al was. Dan liggen de meesten nog op één oor”, lacht Van Holland.

Bron: LOS Mediapartner NHNieuws

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button