Hollands Kroon

Help mee met de restauratie van het orgel in de Hippolytuskerk

Hippolytushoef – De Hippolytuskerk op Wieringen herbergt met haar orgel een klein pareltje van schoonheid. Het is gebouwd door de firma Knipscheer, destijds een zeer gerenommeerd orgelmaker, en staat geregistreerd als rijksmonument. Het orgel werd in het najaar van 1870 in gebruik genomen en dit jaar is het instrument dus 150 jaar oud. Best wel bijzonder dat hier nog een instrument in gebruik is dat 150 jaar geleden ook al zo in de Hippolytuskerk heeft geklonken! Reden om eens een paar orgelconcerten te organiseren, zou je zeggen.

Maar dat zal helaas even moeten worden uitgesteld, want 150 jaar trouwe dienst brengt ook allerlei ouderdomsverschijnselen en -ongemak met zich mee waardoor het orgel nu niet meer in optimale conditie verkeert. Er ligt inmiddels een uitgebreid herstelplan gereed, nu de financiële dekking nog.

De Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk, die zich mede inspant om de financiering rond te krijgen, ontving in april al €1000,- van Rotary Wieringerland. Begin juli ontving de stichting een bijdrage van €1750,- van het Rabobank Coöperatiefonds. En daarna kwam er goed nieuws van de Hollands Kroonse Uitdaging met een toezegging van €1500,-. Verder ontving de Stichting het afgelopen half jaar veel individuele bijdragen van verschillende Wieringers. Daarnaast ontving de Protestantse Gemeente bijdragen van de Stichting tot Behoud van het Nederlandse orgel, de Meindersma-Sybenga Stichting en het Dr. Hendrik Muller’s Fonds, naast een fors aantal individuele giften.

Ook meehelpen om de restauratie, begroot op €96.566,-, mogelijk te maken? Giften zijn zeer welkom op:
NL05 RABO 0370 4590 67
ten name van Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk
o.v.v. Knipscheer-orgel.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button