Kop van Noord-Holland

Flinke daling WW-uitkeringen in Noord-Holland Noord

Kop van Noord-Holland – De regio Noord-Holland Noord deed het vorige maand goed als gekeken wordt naar het aantal inwoners met een WW-uitkering. Dat aantal nam met zes procent af en dat is een grotere daling van het gemiddelde van de provincie en het hele land. Daar was de daling namelijk 4,5 procent. In de Kop van Noord-Holland is Den Helder het beste jongetje van de klas.

Met name in de sectoren horeca en catering, detailhandel, schoonmaak en bij uitzendbedrijven liep het aantal uitkeringen in juni sterk terug, zo meldt het UWV in het maandelijkse overzicht. Een van de gevolgen van de daling van het aantal WW-uitkeringen is dat het voor werkgevers weer lastiger wordt om geschikte en beschikbare kandidaten te vinden voor hun vacatures. De arbeidsmarkt in noordelijk Noord-Holland wordt nog als ‘gemiddeld’ getypeerd. Dat betekent dat het aantal werkzoekenden in evenwicht zou zijn met het aantal beschikbare vacatures. Omdat vraag en aanbod echter niet overal goed op elkaar aansluiten, ziet UWV een wisselend beeld per beroepsgroep.

Automonteurs
Een sector waarin het voor werkgevers merkbaar lastig is om vacatures te vervullen, is de autobranche. In het begin van de coronacrisis liep het aantal banen naar verhouding sterk terug, maar in de periode daarna herstelde dat zich gedeeltelijk. In noordelijk Noord-Holland is vooral de vraag naar technisch personeel groot, zoals automonteurs (verreweg de grootste beroepsgroep in de branche). Bovendien verandert de invulling van de functie door de komst van hybide en elektrische auto’s.

Gekeken naar de WW-cijfers in de Kop van Noord-Holland toont Den Helder een daling van 12 procent. In Schagen is dit 6,9 procent, in Hollands Kroon 9 procent en op Texel 11,6 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button