Hollands KroonJeugd

Jongeren mogen in gesprek met gemeente Hollands Kroon

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon organiseert een bijeenkomst voor jongeren. Deze bijeenkomst wordt gehouden op maandag 6 september van 18:30 tot 20:30 uur. De aanleiding is het eerder gehouden onderzoek onder jongeren, waarvan recent de resultaten zijn gepresenteerd. Jongeren gaven aan graag activiteiten, zoals sporttoernooien en festivals, te zien. De gemeente wil hier met de jongeren over in gesprek. Voor de bijeenkomst kunnen jongeren tussen de 16 en 27 jaar zich aanmelden.

Op 8 juli presenteerde het jongerenonderzoeksteam de resultaten van dit onderzoek onder jongeren aan burgemeester Rian van Dam en wethouder Mary van Gent. In het onderzoek werd jongeren gevraagd wat voor activiteiten zij graag georganiseerd zien door de gemeente. Dit onderzoek voerde de gemeente uit na een oproep van Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij riepen op om activiteiten voor jongeren te organiseren nadat zij door corona lange tijd thuis hebben gezeten.

De gemeente vindt het belangrijk, dat de activiteiten passen bij de wensen van jongeren. Daarom vraagt het college hen om hier over mee te denken. De jongeren hebben ten slotte de beste ideeën van wat ze graag willen.

Wat wordt besproken tijdens de bijeenkomst?
Tijdens deze bijeenkomst wil de gemeente samen met de jongeren in gesprek over diverse onderwerpen. Denk hierbij aan: Hoe moet het jongerenplatform eruit komen te zien? Wat voor rol willen de jongeren hebben in de toekomst? Aan wat voor activiteiten hebben de jongeren nu behoefte? Hoe denkt een jongere hoe er samen een stabiele jongerengemeenschap gecreëerd kan worden binnen de gemeente?

Jongeren hebben erg veel behoefte hebben aan fysiek contact. Derhalve wil de gemeente een fysieke bijeenkomst organiseren. Een fysieke bijeenkomst met hapjes en drankjes. Door de verscherpte maatregelen is dit momenteel nog wat onzeker. Als de bijeenkomst fysiek mogelijk is, vindt deze plaats in De Verwachting 1 in Anna Paulowna. Ook is er een optie om dan online via Microsoft Teams aanwezig te zijn. Mocht het vanwege corona niet mogelijk zijn om fysiek bij elkaar te komen dan wordt de bijeenkomst helemaal online via Teams. Dit wordt tijdig bekend gemaakt.

Meedoen?
Aanmelden kan via https://www.hollandskroon.nl/aanmelden-jongerenbijeenkomst

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button