Den HelderZakelijk

22 Riante herenhuizen aan grachtengordel

Den Helder – Helder Vastgoed BV heeft groen licht voor de bouw van 22 riante herenhuizen voor de verkoop aan het Molenplein in Den Helder. Hiervan zijn 17 woningen gesitueerd aan de Weststraat met uitzicht op Willemsoord en 5 woningen aan de rustige Keizersgracht.

De architecten van Geurst & Schulze architecten bv en Tony Fretton Architects hebben in hun ontwerp gezorgd voor veel woonruimte. Zo hebben de woningen maar liefst drie of vier slaapkamers en een enkele woning heeft ook nog een vrij in te richten dakkamer. De woningen aan de Weststraat hebben een tuin en de woningen aan de Keizersgracht een binnenplaats. Voor elf woningen is een parkeervak gereserveerd in de overdekte stallingsruimte. De woningen zijn uiteraard gasloos, voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.

De verkoopprijzen zijn nog niet bekend, maar geïnteresseerden kunnen zich wel al aanmelden bij Jongewaard Heemskerk NVM Makelaars.

Vergunning
Onlangs heeft Helder Vastgoed de omgevingsvergunning ontvangen en kan gestart worden met het aanbestedingsproces voor het vinden van een passende aannemer. De verwachte startdatum van de bouw is begin 2023.

Helder Vastgoed BV bouwt de komende jaren meer dan 400 (sociale) huur- en koopwoningen in de Gemeente Den Helder om de woningnood aan te pakken. In het stadshart komen naast de 22 koopwoningen ook 12 nieuwe sociale huurwoningen aan de Spuistraat en 4 sociale huurwoningen aan de Koningdwarsstraat. Daarnaast start dit jaar de bouw van 36 huurappartementen nabij Halte Bellevue, 7 koopwoningen Palmhout in de Spoorstraat en 4 koopwoningen op de oude plek Biegstraten in de Koningstraat. Later volgt ook nog de bouw van 36 huurwoningen in Het Warenhuys. Ook buiten het centrum wordt gewerkt aan nieuw woonaanbod met projecten als Molenwerf (34 koop- en huurwoningen) op het Vinkenterrein en het Kasteel met 39 huurappartementen in Nieuw Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

14 reacties

 1. schreeuwend tekort aan sociale huurwoningen dus wat bouwen we in arrogant DH, jawel 22 stervensdure herenhuizen……

 2. Als ik even goed lees RB dan kom ik ook op ruim 100 huur appartementen/woningen.Maar daar leest u waarschijnlijk overheen .Dus wederom stemming makerij .

  1. Ja en daar wordt ook aan begonnen? Er mag door het verzonnen stikstofprobleem maar mondjes maat gebouwd worden dus beginnen we maar met herenhuizen ipv hetgene wat er echt nodig is….. maar hou je oogkleppen maar lekker op hoor…..

 3. Die appartementen komen er gerust op termijn .De status houders kun je ook niet eeuwig in de voormalige “Doggershoek” laten zitten dat is onmenselijk .Die hebben inmiddels ook wel recht op een woning .

  1. voordat ze verder mogen bouwen moeten er eerst 10.000 boeren de nek omgedraaid worden en die Doggershoekers mogen netjes hun beurt afwachten, net als Jan Kaas die die veel meer recht heeft omdat hij al al 10 jaar bij WSDH ingeschreven staat en tot z’n 30e bij pappie en mammie moet blijven wonen…..

 4. We hebben het wel over Den Helder (ter uwer informatie ) er is hier helemaal geen stikstof probleem of het miet de 1 1/2 koe zijn van zorgboerderij Tesselaar.Dus WSDH gaat gewoon bouwen.En er zit toch wel een verschil in het lekker thuis wonen bij “pappie en mammie” of je land moeten ontvluchten omdat je je leven niet meer zeker bent.

  1. Het overgrote deel is gelukszoeker die oorlog een handig hulpmiddel vindt om in luilekkerland binnen te komen

  2. en als u het stikstofkaartje van dat lachebekje er even bij pakt kunt ook u zien dat we ook hier drastisch de emissie moeten verlagen, hele stad met 12%, transitiegebieden met 47%, en dan nog de kuststrook en langs natura2000 gebieden met 70% hoezo geen probleem?

   1. Klopt maar omdat de gemeente ook door het rijk verplicht wordt om asiel zoekers op te nemen en status houders van woningen te voorzien gaat de bouw gewoon door.

    1. Ja van 22 herenhuizen…… leuk wonen voor die gelukszoekers

     1. En weer een foute stelling ( net als die onzin die u laatst uitkraamde over de te bouwen recreatie woningen a 6 ton ) Die 22 herenhuizen kunnen de gelukszoekers helemaal niet kopen .Want gelukszoekers zoeken hun geluk in de bijstand en krijgen dus geen hypotheek .

      1. totdat deze overheid besluit tot onteigenen ivm opvang, alles is geoorloofd hier voor de buitenlanders…..

 5. zodat ze hier in de meerderheid zijn ,dan gooien ze jou als eerste uit je huis

Back to top button
%d bloggers liken dit: