Sport

Wieringse wielrenster in Tour de France voor vrouwen

Adverentie

Parijs – Bij de start van de eerste Tour de France voor vrouwen is ook de van Wieringen afkomstige Marit Raaijmakers aanwezig. Samen met haar collega’s Nina Buijsman, Barbara Malcotti, Antri Christoforou, Lily Williams en Henrietta Christie vormt ze het Amerikaanse team Human Powered Health.

Ondanks dat het misschien wat stil is in de media ontwikkelt Marit zich vlot in het profpeloton. Op het NK finishte ze als 13e en in de klassiekers kan ze vooraan meestrijden. Gelet op haar leeftijd (23) is er nog veel groei mogelijk en dat zal nodig zijn, omdat het niveau in het dameswielrennen steeds hoger wordt.

De Tour start op zondag 24 juli in Parijs en gaat over 1.029 kilometer. Er is een totaal van € 250.000,- aan prijzengeld, waarvan € 50.000,- voor de winnaar.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button