Uitgaan

Terug in de schoolbanken tijdens Open Monumentendag

Advertentie:

Wie kent ze niet? De schoolplaten die vroeger de muren van het klaslokaal sierden: ‘De Noormannen voor Dorestad’, ‘Ter kruisvaart’ of ‘Luther op den Rijksdag te Worms’. Zomaar drie voorbeelden uit de serie Schoolplaten voor de Vaderlandsche Geschiedenis, getekend door Herman Isings. Schoolplaten waar je heerlijk bij kon wegdromen. Tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 14 september, toont en bespreekt Theo Kooijman in School 7 een aantal van deze oude platen.

Kooijman is vanwege zijn onderwijsachtergrond vijf jaar geleden begonnen met het verzamelen van oude schoolplaten. Inmiddels is hij in het bezit van een zeer uitgebreide collectie. Zijn verzameling bevat schoolplaten voor de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, leren lezen en opvoedkunde. Tijdens deze lezing laat hij enkele mooie en bijzondere exemplaren uit zijn verzameling zien.

In School 7 is verder een vitrine met oude schoolspullen te zien. Ook zijn er tijdens Open Monumentendag vrijwilligers van de Helderse Historische Vereniging aanwezig om rondleidingen te geven en vragen van het publiek te beantwoorden.

Lezing oude schoolplaten in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, zaterdag 14 september aanvang 14.00 uur, toegang € 3,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button