Den Helder

Urinoirs blijven nog even staan

Advertentie:

De urinoirs op Willemsoord blijven voorlopig nog even staan. Dat schrijft het college in reactie op vragen gesteld door Behoorlijk Bestuur.

Sinds de nieuwe horeca is begonnen op Willemsoord staan er dranghekken, terrassen en urinoirs. Allemaal dingen waar sommige mensen zich aan ergeren. Volgens het bestemmingsplan zijn permanente urinoirs ook niet toegestaan. De fractie van BB stelde daarop vragen en kreeg deze week antwoord.

“Wij zijn het met u eens dat de terrasstoelen niet overal op de juiste plek zijn neergezet. De directeur van Willemsoord BV heeft inmiddels de eigenaren van terrassen daarop gewezen”, aldus het college. “De terrasstoelen mogen niet permanent buiten staan en parasols met merknamen zijn niet toegestaan en zullen moeten worden aangepast.”

Aantasting
“Het urinoir is tijdelijk neergezet in afwachting van een meer definitieve voorziening om te voorkomen dat de historische gebouwen beschadigd worden door de urine van wildplassers”, zo schrijft het college. “Het urinoir is op verzoek van de gemeente en de politie geplaatst en kan vooralsnog blijven staan tot de definitieve oplossing is gerealiseerd. Dit om te voorkomen dat de politie frequent moet optreden tegen wildplassers die tijdens uitgaansuren in de rij staan voor de horecagelegenheden.”

Zeestad CV/BV werkt aan een plan voor de definitieve inrichting van de openbare ruimte in samenhang met de diverse projecten op Willemsoord.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button