Hollands KroonUitgaan

Lentetuin keert terug met vernieuwd concept

Advertentie:

Breezand – Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid komt de Lentetuin Breezand van woensdag 1 tot en met zondag 5 maart 2023 terug als nooit tevoren: verfrissend, inspirerend en vol beleving. De 41e editie van de bolbloemenshow vol tulpen, lelies, hyacinten, narcissen, calla’s en andere bijzondere bolgewassen, krijgt een vernieuwde uitwerking.

Corona heeft voor velen tijd en ruimte voor reflectie gebracht, zo ook bij de Lentetuin. Een vernieuwd concept, een nieuw logo en nieuwe samenwerkingen. De maandag verdwijnt, de woensdag komt ervoor terug. Een hoop veranderingen, maar de kern van de Lentetuin blijft intact. Regionale bloembollenkwekers geven traditiegetrouw met hun voorjaarsbloeiers invulling aan de bolbloemenshow. Daarnaast telt het evenement komend jaar wederom een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs en Agri Vakbeurs.

Nieuw concept
Achter de schermen zijn de voorbereidingen al maanden in volle gang. Dit alles onder leiding van een nieuwe voorzitter. Dennis Burger heeft het stokje overgenomen van Marieke van Lierop. In samenwerking met een eigen ‘kwekerscomité’ is het vernieuwde concept tot stand gekomen. Met bemoediging van Keukenhof, Gemeente Hollands Kroon en de KAVB is een enthousiaste groep vrijwilligers hard bezig om de bolbloemenshow verder vorm te geven.

Dennis vertelt: “Het nieuwe concept wordt meer dynamisch, interactief en educatief. De meeste potgrond maakt plaats voor een grote diversiteit aan creaties met bolbloemen. De looproute wordt losgelaten, bezoekers kunnen straks de bolbloemen van meerdere kanten bewonderen. Het wordt een heuse totaalbeleving voor bezoekers van jong tot oud.”

Voor consument en vakpubliek
De bloemenpracht zal voor zowel de consument als voor het vakpubliek wederom een lust voor het oog zijn. In combinatie met de Voorjaarsbeurs en Agri Vakbeurs biedt dit beide doelgroepen een goede reden om de Lentetuin te bezoeken. Voor het vakpubliek worden enkele bijeenkomsten georganiseerd met relevante thema’s binnen het vak, zoals duurzaamheid en innovatie. Tevens biedt de Lentetuin de mogelijkheid om bijeenkomsten van derden te faciliteren. De inschrijving voor deelname aan de beurs is reeds geopend. Kijk hiervoor op www.lentetuin.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button