Den HelderPolitiek

Betere werking sluisje Brakkeveldweg

Den Helder – “De deur aan de zuidzijde van de sluis staat altijd omlaag om zo de schuttijd te verkorten. Het schutten duurde in 2015 circa 25 minuten. Dit hebben wij ondertussen weten te verkorten tot 12 minuten. Technisch gezien is het binnen de huidige installatie niet mogelijk om dit proces verder te versnellen.” Zo antwoordt B&W op vragen van de fractie van D66 over de werking van het sluisje aan de Brakkeveldweg nabij fort Dirksz Admiraal. D66 is van mening dat de sluis vaak aan de verkeerde kant start met het laten zakken van de deur.

D66 vraagt om herstel, maar volgens B&W functioneert het sluisje naar behoren. “Het probleem is dat niet goed wordt omgegaan met het knoppenbord. Dit zorgt voor storingen omdat mensen de borden niet goed kunnen lezen of eerst gaan drukken. Hierdoor raakt het systeem ontregeld waardoor dit systeem gereset moet worden. Op afstand kan Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier dit. In andere gevallen komt een medewerker van de gemeentelijke piket dienst. Doordat het systeem ontregeld is, moet ook veel langer worden gewacht voordat de sluisdeur opent. Dit is nergens leesbaar en kan zorgen voor frustraties en onbegrip.”

Actie
B&W geeft aan hierop actie te ondernemen. “Wij gaan een vooraankondiging met pictogrammen op de route plaatsen waarop staat aangegeven dat te allen tijde op de groene knop gedrukt dient te worden en dat de schuttijd in totaal 12 minuten bedraagt. Ook plaatsen we een bord bij de kanosteiger zodat kanovaarders kunnen besluiten de kortere route te nemen, namelijk via de steiger. De tekst zullen we in het Nederlands, Duits en Engels uitvoeren in verband met de toeristen die gebruik maken van deze route.”

Tot slot reageert B&W op de vraag van D66 of bekend is dat kortsluiting kan ontstaan en of dit op korte termijn hersteld gaan worden. “Wij zijn gewezen op de mogelijkheid van kortsluiting door loshangende bedrading. Bij onderzoek bleek dat sprake is van zwakstroom (12 volt) waardoor geen risico bestaat op kortsluiting”, zo legt B&W uit die tot slot meldt dat opdracht is gegeven om de noodstopknop inclusief bedrading te vervangen.

Mochten er onverhoopt problemen zijn bij de sluis kan na 17.00 uur gebeld worden met 0900 – 8844, het nummer van de meldkamer van de landelijke politie. De politie stuurt de melding door naar de meldkamer van de gemeente. Voor 17.00 uur kan gebeld worden naar 140223 van de gemeentelijke meldkamer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button