Den HelderSport

Zwem4daagse Den Helder

Den Helder – De Nationale Zwem4Daagse vindt dit jaar plaats in de week van 7 tot 11 september en ook in Aquacentrum Den Helder. Dit evenement kent jaarlijks een kleine 400 deelnemers die in deze week vier dagen lang een afstand van 250, 500 of 1000 meter zwemmen. Wie dit volbrengt krijgt aan het eind van de week een medaille als beloning.

De officiële opening van de zwemvierdaagse is maandag 7 september om 16:00 uur. Iedere dag kunnen de deelnemers hun baantjes zwemmen van 16:00 tot 19:00 uur. Wie ’s middags of ’s avonds niet kan mag ook ‘s ochtends zwemmen van 7:00 tot 10:00 uur. Vrijdag is de officiële afsluiting en kan iedereen zijn medaille in ontvangst nemen. Voor deelnemers die op donderdag klaar zijn kunnen ook op donderdag de medaille ophalen.

Ondanks alle corona maatregelen die gelden in het zwembad kan de zwem4daagse dit jaar toch door gaan. In het water gelden geen afstandbeperkende maatregelen meer. Voor iedereen die deelneemt geld wel de regel om al met zwemkleding te komen onder de gewone kleding. Er is dan alleen sprake van omkleden na de zwem4daagse, in de kleedkamers van het zwembad. Deelname kost € 10,50. Kaarten zijn vanaf heden te koop. Kaarten kopen kan t/m 7 september aan de kassa van het zwembad.

Leuke activiteiten
De zwemvierdaagse is naast een sportief evenement bovenal gezellig. Medewerkers van Aquacentrum Den Helder en verenigingen die gebruik maken van zwembad het Heersdiep organiseren leuke activiteiten in en rondom het buitenbad en recreatiebad. Elke avond is er voor de jeugd tussen 17.00 en 18.00 uur een leuke activiteit te volgen: snorkelen, zwemsporten, estafette en dergelijke worden dan aangeboden.

Het terrein rond het buitenbassin zal in het teken staan van oud-Hollandse spelen dus daag papa, mama, vriendje of vriendinnetje uit om voor of na het zwemmen van de zwem4daagse te blikgooien, zaklopen of een van de andere leuke spelen die uitgestald staan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button