Hollands KroonMaritiemVideo

Feestelijke opening van ‘De Havenboet’ (video)

Adverentie

Den Oever – Niet met de auto, maar met het oudste vissersschuitje kwam burgemeester Rian van Dam de nieuwe werkplaats en ontmoetingsruimte in de Oeverse haven openen. Er was een behoorlijke toeloop van bezoekers die benieuwd waren wat de naam werd van het nieuwe gebouw waar de vrijwilligers heel wat uren aan hebben besteed.

Voordat de naam werd onthuld kwamen nog enkele sprekers aan bod die allemaal lovende woorden hadden voor de vrijwilligers van de stichting ONEW (Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen). Na de plechtigheden was het tijd voor de onthulling. Na het opzij schuiven van een zeil kwam de naam ‘De Havenboet’ tevoorschijn.

In deze boet worden straks onder meer reparaties uitgevoerd en cursussen gegeven. Verder heeft de stichting boekjes uitgebracht over zeilmakerij en allerlei activiteiten in de buurt. Meer informatie over de stichting en het varend erfgoed op www.onew.nl en www.wr60.nl.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button