Den HelderVideo

Recordbedrag opgehaald met zwemtocht naar Texel (video)

Advertentie:

Den Helder – De monsterzwemtocht van Den Helder naar Texel had zaterdag de ideale omstandigheden. Geen wind, een gladde zee, goede temperaturen en de zon die af en toe doorkwam. Uit heel het land kwamen 44 deelnemers naar Den Helder om mee te zwemmen met de laatste editie van deze zwemtocht.

De organisatie wilde met het bestuur graag uitdaging houden met de stichting. Daar staat niet iedereen volledig achter en er zijn andere prioriteiten die ervoor zorgden dat ze tot deze beslissing zijn gekomen. “Als je het doet moet je het goed doen en er gaat een hoop tijd in zitten”, zegt Anton van Dijk van het organiserende Be Tough. Toch sluiten ze niet uit in de toekomst het evenement in een andere samenstelling op te zetten.

4 kilometer
De zwemmers stapten bij Kaap Hoofd in het water voor de tocht van ruim vier kilometer over het Marsdiep in Den Helder. Niet alleen de tocht naar de overkant is een uitdaging. Om mee te doen moeten deelnemers 1.500 euro inzamelen voor de stichting Spieren voor Spieren. Dit jaar deden er 16 deelnemers met een gouden badmuts mee. Zij haalden per persoon meer dan 3.000 euro op. Hierdoor kwam het totaalbedrag dit jaar uit op ruim 127.000 euro.

Na een klein uur stapte de eerste deelnemer Dick Kuijsters uit het water. Voor hem was het de zesde keer dat hij de tocht meezwom. Met veel hoogtepunten, maar ook een dieptepunt. Dit jaar was voor hem extra emotioneel. “In 2016 is hier een man overleden en daar kwam ik toevallig bij uit, dat blijft toch op je netvlies. We hebben heel veel hoogtepunten hier in het Marsdiep meegemaakt, maar er blijft toch een klein littekentje, een dieptepunt. Daar sta ik ieder jaar bij stil en dit jaar extra, dat blijft altijd bij je.” Als hoogtepunt noemt hij de editie van dit jaar, waar een recordaantal gouden badmutsen meezwom en waar ze met zijn allen een recordbedrag hebben opgehaald voor de stichting Spieren voor Spieren. “Dat is waar het om gaat uiteindelijk.”

Ook de organisatie is trots op alle vrijwilligers en deelnemers die dit jaar allemaal hun best hebben gedaan om het evenement tot een prachtige en geslaagde dag te maken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Lesley bedankt voor deze mooie reportage. Fijn en mooi dat je erbij was om deze laatste editie zo prachtig in beeld te brengen. Grtjs Dick Kuijsters

Wellicht ook interessant

Back to top button