Den HelderPolitiek

Geen sfeerverlichting in het Loopuytpark, Behoorlijk Bestuur wil weten waarom

Advertentie:

Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur heeft namens een aantal ondernemers politieke vragen gesteld over de mogelijkheid sfeerverlichting op te hangen in het Loopuytpark. De ondernemers hebben de gemeente eind vorig jaar benaderd met het idee om het park aantrekkelijker te maken met milieuvriendelijke sfeerverlichting, maar het lokale bestuur wil daar niet aan meewerken.

Gemeenteraadslid Marcel Karhof is verbaasd over de gang van zaken: “De ondernemers op het Loopuytpark hebben een opgeknapte omgeving, maar vangen bot bij de verdere invulling.” Volgens Behoorlijk Bestuur zijn er gesprekken geweest met ambtenaren en de verantwoordelijk wethouder en hebben de ondernemers zelf een bedrijf voorgesteld om de verlichting te gaan aanleggen. Dit kan op duurzame wijze en de ondernemers zijn bereid te betalen om de bomen, waaraan de verlichting moet komen te hangen, jaarlijks te controleren op ziekten.

Toch wil de gemeente niet meewerken aan het initiatief: “Tijdens de rondleiding waar twee projectleiders en iemand uit de ambtelijke organisatie aan deel nam, liet de ambtenaar vrijwel direct doorschemeren dat sfeerverlichting in bomen onbespreekbaar zou zijn.” Dit tot grote teleurstelling bij de ondernemers. Karhof vraagt zich af waarom er in de Beatrixstraat en aan het Julianaplein wel sfeerverlichting mag hangen. Ook wil hij graag weten welk besluit of beleidsplan ten grondslag ligt aan het weigeren van het verzoek.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

3 reacties

  1. Het beestje bij naam noemen. Weten we met welke regelneukers we te maken hebben.

  2. Misschien moet de heer Karhof even naar de Beatrixstraat lopen of fietsen? Dan ziet hij dat ook daar de verlichting niet in de bomen hangt, maar in een constructie eromheen. In eerste instantie hing de verlichting wel in de bomen, met als gevolg dat deze er regelmatig half uit hing na een paar stevige windvlagen, met alle gevolgen vandien (beschadigingen aan de jonge bomen, takbreuk, grotere kans dus op ziekte en uitval).
    Dus toen is kennelijk voor deze constructie gekozen. Ik vind het niet mooi en zou liever een wat creatievere oplossing hebben gezien. Met palen bijvoorbeeld, waar je dan bij feestelijkheden ook nog allerlei versieringen aan op kan hangen. Ik hoop dat men in het Loopuytpark creatieve mensen laat meedenken. Wat dacht je van gezellige verlichting in het koepeltje bijvoorbeeld? En ook eventueel palen, waar je ook vlaggetjes en dergelijke aan kan hangen tijdens festiviteiten. Ik vind het volkomen logisch dat met het verlies van zoveel bomen in korte tijd in Den Helder elke nieuwe boom gekoesterd wordt en met de juiste zorg wordt omringd. En niet wordt gezien als een kapstok voor versieringen. Bomen zijn van zichzelf al mooi en hebben dat niet nodig. Bovendien zijn de jonge bomen sowieso nog heel kwetsbaar. En er hangt een enorm kostenplaatje aan herplant. Geef de bomen de ruimte om gezond op te groeien en bedenk een leuk alternatief plan voor de verlichting. Ik weet uit ervaring dat de gemeente daar best wel voor openstaat.

Wellicht ook interessant

Back to top button