Den HelderPolitiekSportVideo

Werkzaamheden aan tribune FC Den Helder voor nieuwe seizoen (video)

Advertentie:

Den Helder – Werkzaamheden aan de tribune van FC Den Helder. Het gebouw mag al zo’n twee jaar nauwelijks gebruikt worden vanwege de slechte staat van onderhoud en dat creëert problemen voor de voetbalclub. Door achterstallig onderhoud en twee branden is de tribune rijp voor de sloop, maar de gemeente en de club moeten nog op één lijn komen over de toekomst.

De voortribune was overgroeid met onkruid en om het hoofdveld toonbaar te krijgen voor het aankomende seizoen is besloten om de banken te verwijderen. Voorzitter Jack Jasper hoopt dat de werkzaamheden, die in samenspraak met de gemeente plaatsvinden, de aftrap vormen voor een nieuw hoofdstuk in het langlopende vraagstuk. Sinds de gedwongen sluiting van de tribune kunnen de zitplaatsen en de onderliggende ruimtes niet of nauwelijks gebruikt worden en dat breekt de club op: “we mogen bij wind en onweer geen gebruik maken van het gebouw omdat het dak kan instorten, ook kunnen we de zitplaatsen niet gebruiken tijdens wedstrijden en daardoor lopen we inkomsten mis.” Er staat al een afspraak met aankomend wethouder van sport Fotigui Camara en diens beleidsmedewerkers. “We hebben twee opties die we bij de nieuwe wethouder gaan indienen en dan hopen we snel resultaat te kunnen boeken.”

Het probleem is voornamelijk financieel. “FC Den Helder is niet bij machte om een lening aan te gaan op lange termijn, want dan wordt voetbal onbetaalbaar. Dat betekent contributieverhoging en dan wordt voetbal wel een heel erg duur spelletje”, vertelt de clubman. Na de gemeenteraadsverkiezingen organiseerde de club al een bijeenkomst voor de raadsleden, die overwegend positief tegenover hulp bij de nieuwbouwplannen van de club stonden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button