Den Helder

EHBO Den Helder start met nieuwe cursus Eerste Hulp

Adverentie

Den Helder – De Koninklijke EHBO afdeling Den Helder start in september met een nieuwe EHBO-cursus om nieuwe mensen binnen de vereniging te krijgen. De lessenreeks is bedoeld voor iedereen die meer of uitgebreidere deskundigheid in huis wil hebben voor het verlenen van Eerste Hulp Bij Ongevallen.

De lessen zullen worden gegeven op vier zaterdagen. Cursisten leren onder meer hulp te bieden bij brandwonden, ernstige bloedingen of een verstikking. Tijdens de cursus Basis Eerste Hulp komen deelnemers te weten wat te doen, maar ook wat ze vooral moeten laten. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld. De cursus is compleet met reanimeren, AED en kinder EHBO. Alle eerste hulp komt aan bod.

EHBO Den Helder heeft hard nieuwe mensen nodig, omdat zij bij steeds meer evenementen worden gevraagd ter ondersteuning. “Zonder EHBO aanwezigheid kunnen veel evenementen niet meer”, vertelt de organisatie. “Deze ondersteuning doen onze leden geheel vrijwillig en belangeloos.” Evenementen waarbij de lokale EHBO aanwezig is, zijn onder meer de Halve van Den Helder, het Historisch Weekend en de Dag van de Muziek.

Meer informatie en aanmelden
Geïnteresseerden kunnen voor voor meer informatie en aanmelding mailen naar info@knv-ehbo-dh.nl. Ook heeft de Koninklijke EHBO Den Helder een eigen website met meer informatie. Mensen die al een diploma hebben en kennis willen maken met de vereniging zijn ook vrij om contact op te nemen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button