Hollands KroonUitgaan

MaculaVerening organiseert hulpmiddelenbeurs voor slechtzienden

Adverentie

Anna Paulowna – MaculaVerening organiseert 31 augustus een hulpmiddelenbeurs. Op deze beurs komen de aanbieders Optelec, Low Vision Totaal en Worldwide Vision om de bezoekers kennis te laten maken met de hulpmiddelen voor slechtzienden en Maculadegeneratie patiënten. Te denken valt aan speciale brillen, vergrootglazen, elektronische hulpmiddelen en meer vernuftige apparaten.

Maculadegeneratie is een ingrijpende oogaandoening waardoor de gezichtsscherpte afneemt door een slijtage van het netvlies. Bij Maculadegeneratie, ook voorkomend bij jongeren, kan sprake zijn van diverse vormen van achteruitgang van het zicht, zoals het verdwijnen van kleuren, vervorming van het beeld en blinde vlekken. Meer informatie over de oogaandoening is hier te vinden.

De missie en visie van de MaculaVereniging is steun en perspectief bieden aan mensen met Maculadegeneratie (MD). Om dat te bereiken zet de vereniging zich onder meer in voor het bevorderen van bekendheid van de vereniging door bewustwording en voorlichting, het bevorderen van eigen keuze en eigen regie en het organiseren van lotgenotencontact.

Aanvang
De hulpmiddelenbeurs vindt donderdag 31 augustus van 10:00 tot 16:00 uur plaats. Dit gebeurt in het Wapen van Holland aan Stationsweg 2 in Anna Paulowna. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button