Den Helder

Meevaren met stoomsleepboot Noordzee

Adverentie

Den Helder – Belangstellenden wordt een nieuwe kans geboden om mee te varen met de 100 jaar oude, gerestaureerde stoomsleepboot Noordzee. Voor een lange tocht op vrijdag 25 en maandag 28 augustus op de heenreis van Den Helder naar Medemblik of deze reis in omgekeerde volgorde.

Na een vijf jaar durende, complexe restauratie in Museumhaven Willemsoord te Den Helder is het alweer de tweede keer dat de in 1922 gebouwde stoomsleepboot Noordzee deelneemt aan het in Medemblik te houden Stoomsloepenweekend op 26 en 27 augustus. Vrijdag 25 augustus vaart de stoomsleepboot van Den Helder richting het stadje aan de IJsselmeer.

Wie een langere tocht wil maken met deze nog geheel onder stoom varende sleper kan op de vrijdag meevaren van Den Helder naar Medemblik en op de maandag weer terug van Medemblik naar thuishaven Den Helder. Deze tocht over de Waddenzee en het IJsselmeer duurt ongeveer zes uur. Op beide dagen wordt om 09:00 uur vertrokken. Meer informatie over deze twee tochten is te vinden op  de site www.stoomsleepbootnoordzee.nl onder de knop Evenementen.

Stoomsloepenweekend
Tijdens het stoomsloepenweekend, georganiseerd door het Nederlands Stoommachinemuseum, worden met de Noordzee vanaf de buitensteiger ongeveer 50 minuten durende vaartochten met passagiers over het IJsselmeer gemaakt. Tussen 10:00 en 16:00 uur kunnen op beide dagen ieder uur maximaal 50 passagiers meevaren. Tickets hiervoor kosten 10 euro per persoon en zijn te reserveren bij de kassa van het museum of online via de link ssnz.eventgoose.com

Vaartochten met betalende passagiers zijn nodig om de stoomsleper uit 1922 in optimale conditie in de vaart te kunnen houden. Vanwege de hoge kosten is dit maar enkele keren per jaar mogelijk.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button