Den HelderVideo

Nieuwe scheuren in gebouw 66 duiden mogelijk op gebrekkige fundering (video)

Adverentie

Den Helder – Slecht nieuws voor het stadhuis op Willemsoord. Er zijn nieuwe scheuren aangetroffen op gebouw 66, het publieksgebouw waar ook de raadsvergaderingen zullen plaatsvinden. Volgens voorzitter Paul Schaap van erfgoedstichting SBCE wijzen de scheuren mogelijk op een gebrekkige fundering.

“Tijdens de renovatie van Willemsoord in de jaren ’90 zijn alle gebouwen uit deze periode voorzien van een nieuwe fundering, behalve gebouw 66”, vertelt Schaap. Destijds ging men er volgens de erfgoedman niet van uit dat er met zwaar materieel in het gebouw gewerkt zou worden. Tijdens de recente verbouwing gebeurde dat wel en dat heeft, volgens Schaap, geleid tot verschuivingen in de bodem en daarmee ook tot de schade. Schaap hoopt dat er snel grootschalig onderzoek komt naar de oorzaak van de scheuren. Hij verwacht dat de uitkomst van het onderzoek grootschalig onderhoud aan de fundering zal zijn.

De scheuren zijn verschenen boven de raamkozijnen aan de noordzijde van het gebouw. Er zijn meetplaatjes bij geplaatst om de schade te meten. De resultaten van die metingen blijven voorlopig echter geheim en dat is tegen het zere been van Schaap. Ook de Helderse politiek is er inmiddels opgesprongen. Fractie Pastoor heeft schriftelijke raadsvragen ingediend om te achterhalen wat de uitkomst van de meting is en wat de gevolgen van de schade zijn.

De gemeente laat, in antwoord op vragen van Regio Noordkop, weten eerst te zullen reageren op de raadsvragen van Fractie Pastoor.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

6 reacties

  1. wat een klucht dat hele gemeentehuis, de WOZ belasting zal volgend jaar wel weer met 43% stijgen……

  2. Weer een project van Zeestad om trots op te zijn. Ook trots op de plaatselijke bestuurders die dit project door de strot van de inwoners/kiezers heeft gepompt. En dan ook nog …resultaten van metingen zijn voorlopig geheim….?? Niet te geloven. De hele impotente bestuurlijke verzameling nietsnutten moet snel verdwijnen, op dezelfde wijze als in Den Haag.

  3. Ben bezig met het toespraakje als mentor van de raad over de geschiedenis van gebouw 66 zoals mij is opgedragen. Heb over de bouwgeschiedenis via plattegronden van de inspecteur der maritieme gebouwen L. Valk wel veel te weten gekomen maar zal in mijn epistel omtrent de recente ontwikkelingen even buiten beschouwing laten. Hier zal de media zich de komende weken ongetwijfeld ruimschoots zich mee bezighouden.Mijn standpunt over de plaats van het stadhuis op Willemsoord had ik in het verleden al middels publicatie en woordvoering in de raad voldoende kenbaar gemaakt.

    1. Tja, door kritisch in te gaan op de beladen geschiedenis van het nieuwe stadhuis en de recente ontwikkelingen verstoort u vast de feest vreugde. Stel je eens voor: dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn…..! Terwijl dit juist een geschikt moment is om het college nog eens onder de neus te wrijven dat de wijze waarop het gemeentehuis tot stand is gekomen niet bepaald een schoonheidsprijs verdient.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: