Cultuur/NatuurSchagenUitgaan

Op zoek naar vleermuizen en andere nachtdieren in het Zwanenwater

Advertentie:

Callantsoog – De Nacht van de Vleermuis vindt dit jaar plaats op 25, 26 en 27 augustus. Om die reden organiseert het Zwanenwater op vrijdag 25 augustus een excursie door het natuurgebied. Onder leiding van een gids kunnen wandelaars vleermuizen en andere nachtdieren spotten.

In en om het Zwanenwater leven verschillende soorten vleermuizen. In de schemering en ’s nachts gaan deze insectenjagers op jacht naar muggen, motjes, nachtvlinders en kevers. Als de schemer valt gaan de deelnemers op pad en kunnen zij ze langs de bomen zien scheren. Snel, wendbaar, zonder geluid. Althans zonder voor ons oor hoorbaar geluid. De gids van Natuurmonumenten heeft een bat-detector waarmee de geluiden die de vleermuizen uitzenden, opgevangen worden en hoorbaar worden gemaakt. Omdat elke soort andere geluiden maakt, kunnen de wandelaars met behulp van de bat-detector te weten komen welke vleermuizen er rondvliegen. De gids zal interessante weetjes delen over de verschillende soorten vleermuizen die in deze omgeving voorkomen. Ook vertelt de gids over andere nachtdieren die in het Zwanenwater leven.

Ter ere van het vijftigjarig jubileum krijgen leden van Natuurmonumenten 50% korting op excursies in het Zwanenwater. Meer informatie en aanmelden (is vereist) kan via www.nm.nl/agenda/zwanenwater.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button