Ruime overwinning voor VZV

De derby tussen Juro Unirek/VZV en Westfriesland/SEW werd niet de vooraf verwachte handbalthriller. In het begin ging dit treffen nog gelijk op, waar SEW een 7-5 voorsprong wist te nemen doordat de agressiviteit bij het team van VZV ontbrak. Na een kwartier, bij de stand 7-7, kreeg het team van Rolf Schulte meer vat op de tegenstander en zette de in deze wedstrijd goed op schot zijnde Lisanne Kolken VZV op een 7-8 voorsprong.

SEW had hierna weinig meer in de melk te brokkelen, VZV scoorde er lustig op los en liep uit naar 8-12. Na 20 minuten maakte Kim Molenaar haar debuut en scoorde binnen een minuut haar eerste treffer voor het steeds beter draaiende VZV. Bij het rustsignaal van het voortreffelijk fluitende scheidsrechterskoppel had VZV een comfortabele 9-17 voorsprong.

Opmars
Meteen na de pauze zette het team van Rolf Schulte de opmars voort, na 5 minuten had VZV de voorsprong opgevoerd door fraaie treffers van Maud Kruijer, Kim Molenaar en Lisa Vlug (2x) en een score van Esma Staal: 9-23. Pas toen wist de thuisploeg het net achter VZV-sluitpost Amber Zomerdijk te vinden. Kim Molenaar scoorde hierna nog twee fraaie treffers en VZV denderde door. Met ieder twee doelpunten van Florance Kos en Kim Jimmink werd het zelfs 13-27.

Hierna zakte de agressiviteit bij VZV steeds verder weg, waardoor SEW de opgelopen achterstand weer wat draaglijker kon maken (17-27). Met een time-out stelde Rolf Schulte weer orde op zaken en pakte VZV de draad weer op. Met nog een kleine vijf minuten te spelen was de stand 22-34, mede door aan aantal fraaie treffers van Lisanne Kolken. De nieuwe van ZAP weer teruggekomen coach van SEW nam in de slotfase ook nog een time-out, mogelijk om z’n team uit te leggen waarom hij dacht zonder keepster, en dus met 7 veldspeelsters, VZV van het scoren af te willen houden. Het was bepaald geen meesterzet. Ondanks dat VZV enkele schoten op de paal zag belanden werd het een gemakkelijke en ruime overwinning voor het nog steeds ongeslagen team. Eindstand 24-35.

Doelpunten: Lisanne Kolken 7, Kim Molenaar 5, Dominique Koppe 4, Kim Jimmink 4, Esma Staal 4, Silvana Koppe 3, Maud Kruijer 2, Lisa Vlug 2, Lotte Prak 1, Jane Kramer 1, Florance Kos 1, Djazzmin Trabelsi 1. Zaterdag 28 september speelt Dames 2 van Juro Unirek/VZV de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Wijhe 92, aanvang 19.00 uur in sporthal ’t Zijveld. Dames 1 is vrij.