Zeemacht

Gelukkige overwinning voor badmintonners Zeemacht

Den Helder – De badmintonners van Zeemacht zijn het seizoen begonnen met een enigszins gelukkige 5-3 overwinning op het team van Bavio-1.

Na een 1-1 tussenstand, via verlies van het mannendubbel tussen Martijn Laan en Hans Tabeling en winst van het vrouwendubbel tussen Ellen van den Hooff en Susan Hazelaar, werden de mannenenkelpartijen eveneens broederlijk verdeeld.

Beslissende betekenis
Marco de Boer verloor zijn wedstrijd en Martijn boekte een overwinning. De beide vrouwenenkelpartijen bleken achteraf gezien van beslissende betekenis. Nadat Ellen haar single gewonnen had, leek het er in eerste instantie niet op dat Susan dat kon evenaren. Zij verloor haar eerste game en in de tweede game stond ze eveneens op achterstand.

Helaas voor het team uit Purmerend raakte hun speelster geblesseerd en moest ze niet alleen haar singlepartij opgeven, maar ook het nog te spelen gemengd dubbel. Zodoende kwam Zeemacht op een beslissende 5-2 voorsprong. Dat tenslotte de laatste partij, de gemengd dubbel van Ellen en Hans verloren ging deed niets meer af aan de uiteindelijke overwinning.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button