Den HelderJeugd

Hart van Nederland filmt Daily Mile op Thijsseschool

Den Helder – Kinderen van drie scholen in Den Helder lopen bijna dagelijks een paar rondjes om de school of door de wijk. Zo beginnen ze de schooldag fris, opgeruimd en energiek. Een van de scholen die meedoet aan deze zogenaamde Daily Mile is de Jac. P. Thijsseschool aan de Stakman Bossestraat. Het tv-programma Hart van Nederland was zo nieuwsgierig, dat een verslaggeefster met cameraman naar het hoge noorden afreisde om er een nieuwsitem aan te wijden.

Team Sportservice-medewerker Tanja Ites is JOGG-regisseur in Den Helder en aanjager van de Daily Mile. “Elk kind kan rennen of wandelen. Je kunt het helemaal aanpassen aan jouw school. Sommige lopen de Daily Mile alleen op dagen dat er geen gymles gegeven wordt, andere elke dag van de week.” Zo ook de Thijsseschool. “We zijn blij dat Team Sportservice ermee kwam. We merken dat de leerlingen veel energieker zijn na dat rondje rennen of wandelen. En het is makkelijk in te passen. Het kost je niks,” verteld directeur Wietske Darphorn.

Trots op zichzelf
De Thijsseschool heeft gekozen voor drie groepen: de hazen, de konijnen en de turtles. Hazen rennen het hardst, konijnen passen het tempo wat aan en wie wil wandelen, sluit aan bij de turtles, de schildpadden. “Hoewel het absoluut geen wedstrijd is merk je toch een kleine competitiestrijd. Kinderen zijn trots als ze zeggen dat ze meegelopen hebben met de konijnen als ze eerst bij de turtles liepen”, aldus Tanja Ites.

Niveau kiezen
Ook leerkracht Martine is blij met het dagelijkse rondje aan het begin van de dag. “Kinderen kiezen hun eigen niveau en je merkt dat de groep die het tot het einde volhoudt steeds groter wordt. Hun conditie neemt ook toe. Dan zijn ze trots op zichzelf, dat is mooi om te zien.” De allerkleinsten uit groep 1 en 2 rennen een rondje over het schoolplein. Juf Carma heeft het handig aangepakt.

De uitzending was maandag 21 september om 17.50 uur te zien bij SBS6. Kijk terug via deze link.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button