Den HelderJeugd

Kinderprogramma in het Reddingmuseum

Den Helder – Het Reddingmuseum heeft voor de aankomende herfstvakantie een kinderprogramma georganiseerd.

In het reddingswezen is door de jaren heen genoeg gebeurd. In het Reddingsmuseum kunnen bezoekers te weten komen in welke reddingboten redders vroeger de zee opgingen en hoe ze mensen vroeger weer tot leven probeerden te wekken. Tijdens de herfstvakantie staat het thema “En toen?” van de Kinderboekenweek centraal in het Reddingmuseum.

Tijdens een bezoek aan het museum kunnen kinderen een ware tijdreis maken langs verschillende jaartallen, oude verhalen en weetjes met een speurtocht. De speurtocht is gratis af te halen bij de balie van het museum na aankoop van een entreekaartje. Ook kunnen kinderen zelf ervaren hoe hard redders vroeger moesten roeien door mee te doen aan de roeichallenge. Deelname aan de roeichallenge is gratis tijdens een bezoek aan het museum. Bezoekers kunnen iedere dag meedoen vanaf 11:00 uur.

Naast deze activiteiten kunnen bezoekers de reizende tentoonstelling ‘Helderse Helden’ weer bewonderen in het museum.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button